I går ersattes flera av Skärholmstorgets trasiga plattor med asfalt. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Trasiga torgplattor ersätts med nödlösning

Flera av de sönderkörda torgplattorna på Skärholmstorget har bytts ut mot asfaltsplättar. En tillfällig lösning i väntan på något bättre, enligt trafikkontoret.

  • Publicerad 11:58, 9 jan 2019

Den tunga trafiken på Skärholmstorget har länge orsakat både skador i plattorna och huvudbry för stadens tjänstepersoner som inte lyckats lösa problemet.

Nu ska tunga trafiken bort från torget

Men från och med i går kommer du i alla fall slippa snubbla på trasiga plattor på väg in i centrumet. Då ersattes de nämligen av en nödlösning – asfalt.

– Det är en tillfällig lösning, eftersom plattorna inte klarar den tunga trafik som finns där just nu. Vi behöver utreda det ett tag till, för att kunna komma på en lösning på lång sikt, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Men det ser ju lite konstigt ut med små asfaltsplättar mellan plattorna?

– Jo, jag förstår det. Men jag tror att det här var ett enkelt sätt att lösa problemet tills vi har kommit på en långsiktig lösning, i stället för att lägga dit nya plattor som också kommer att gå sönder.

Trafikkontoret har tidigare försökt få stopp på trafiken med nya skyltar och ett informationsbrev. Men det ledde inte till mindre trafik. Bland alternativen staden tittar på är fasta och öppningsbara trafikhinder med lås, eventuell flytta betonglejonen och om det går att frakta torghandelns varor med en truck från Bodholmsplan, i stället för med lastbilar.