FÖRSENINGAR. I Sollentuna var det många som inte kom hem från jobbet ikväll. Foto: Johann Bernövall

Trasigt tåg orsakar förseningar i pendeltågstrafiken

Ett trasig tåg har orsakat förseningar och inställda avgångar i pendeltågstrafiken på måndagskvällen. Alla tåg har tvingats dela på ett spår och resenärer får räkna med fortsatt trängsel i rusningen.

  • Publicerad 18:57, 9 okt 2017

Klockan var strax före 18  på måndagskvällen, mitt i kvällsrusningen, när trafiken blev stillastående i samband med att ett pendeltåg vid Odenplan i norrgående riktning gick sönder.

– I och med det var bara ett spår öppet och alla tåg fick dela på det, vilket gjorde att det blev en massa förseningar, säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

"Fortfarande är rusning"

Under tiden arbetet pågick med att åtgärda felet tvingades resenärer längs stationerna norrut att trängas i de vagnar som gick.

– Det är klart att det blir förseningar och märks extra mycket vid den tidpunkten när det fortfarande är rusning. Det var inte stopp, tågen gick fortfarande men med begränsad trafik, säger Pär Aronsson.

Risk för trängsel och följdförseningar

Vid 18.30-tiden meddelade trafikledningen att båda spåren öppnat för trafik igen. Resenärer får dock fortsätta räkna med trängsel och vissa följdförseningar under kvällen.

– Det kan det bli. Men om det rullar igång snart och det inte var stopp så länge blir det nog inte några större störningar, säger Pär Aronsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.