TRASIGT. Ett pendeltåg har gått sönder vid Flemingsberg. Foto: Mostphotos

Trasigt tåg skapar oreda i morgontrafiken

Ett pendeltåg har gått sönder och skapar förseningar i rusningen under luciamorgonen. SL hänvisar till alternativa resvägar.

  • Publicerad 07:28, 13 dec 2017

Det trasiga tåget står vid Flemingbsberg, vilket skapar stora förseningar. Under en tid på morgonen kom inga tåg förbi på linje 41. Men vid 07.50 hade man lyckats flytta på det trasiga tåget och leda förbi annan trafik.

– I Flemingsberg lyckas man köra runt med alla tåg nu. Men självklart blir det förseningar. Runt 20 minuters förseningar på den linjen, säger Mattias Sjöström på SL:s pressjour.

Även linje 40 har problem. Ett växelfel vid Upplands Väsby skapar förseningar för all trafik norrifrån.

– Nu kan man passera den trasiga växeln. Men man kan räkna med förseningar på någonstans mellan 15 och 30 minuter. Vi behöver köra med lägre hastighet förbi den trasiga växeln.

Hänvisar ni fortfarande till andra resvägar?

– Det gör vi i Flemingsberg tills de har lyckats bogsera bort tåget. Men det kommer fortfarande gå andra pendeltåg i Flemingsberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.