Avspärrat. Utanför en matbutik i Stocksund har polis spärrat av, just nu pågår teknisk undersökning. Foto: Hege Hellström

Tre anhållna efter mordet i Stocksund

Tre personer har anhållits efter mordet på den man som sköts till döds vid en matbutik i Stocksund i Danderyd i går kväll. "Det känns otryggt", säger en Stocksundsbo, dagen efter händelsen.

  • Publicerad 11:05, 20 aug 2019

Det var i går kväll som en man i 50-årsåldern blev skjuten till döds utanför en matbutik i Stocksund i Danderyd.

Polisen fick in larmet vid 20.22 men en timma senare avbröts de livräddande åtgärderna då mannens liv inte gick att rädda.

Platsen spärrades av och polisen påträffade hylsor i det avspärrade området.

Polisjakt efter mord i Danderyd i natt

Tre personer anhållna

Under tisdagsmorgonen gick polisen ut med att tre personer anhållits av åklagare. De tre personerna hämtades under natten till idag, vid olika tidpunkter, och kunde senare gripas.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord, alla tre, säger Ann Öberg på Åklagarmyndigheten.

Förundersökningsledare och åklagare Peter Claesson vill inte svara på några frågor gällande mordet och hänvisar till förundersökningssekretessen.

En analys av vittnesuppgifter och vad som framkommit i förhör pågår just nu. På platsen pågår även en teknisk undersökning. När den är klar hävs också avspärrningen, uppger polisen på sin hemsida.

Mord. Så här ser det ut på vid Stockholmsvägen i Stocksund, den plats som nu är avspärrad av polisen. Foto: Hege Hellström

Närvarande. Polisen f om någon har några frågor eller vill lämna vittnesuppgifter. Foto: Hege Hellström

Tidigare under dagen har det varit ett flertal poliser på plats, men vid halv tolv har flera poliser avlägsnat sig och man har släppt på vissa avspärrningar. Enligt en polis på plats så går utredningen framåt och man arbetar nu med en andra teknisk undersökning.

"Det känns väldigt otryggt"

När StockholmDirekt är på plats passerar flera Stocksundbor platsen.

En 17-årig kvinna från Stocksund, som vill vara anonym, berättar att hon var på platsen tjugo minuter innan mordet ska ha skett och tycker händelsen är otäck.

– Det känns otryggt, det är väldigt ovanligt att det händer här i Stocksund, säger hon och fortsätter:

– Jag bor väldigt nära och var ute med hunden. Men det är bra att de gripit några och bra att polisen är här på platsen, säger hon.

En man som DanderydDirekt pratar med och som också vill vara anonym säger även han att det är ovanligt att något sånt här händer i området.

– Jag har bott här i 36 år och det har aldrig hänt något liknande, säger han.

Poliser från lokalpolisområde Täby befinner sig på platsen under hela dagen och även under morgondagen för att besvara frågor från boende.

– Vi finns där för allmänheten, det här är en händelse som folk i området blir berörda av. Känner man att man vill prata eller om man har några vittnesuppgifter så kan man komma till oss, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Kommer ni att stanna längre om så behövs?

– Det beror på vilket behov som finns, det kommer vi att se under dagen och morgondagen.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt