Döms. En 20-årig man döms till tre års fängelse efter att ha kraschat in i en annan bil i Bandhagen i vintras. En man dog av sina skador. Foto: StockholmDirekt

Tre års fängelse för lyxbilstjuven efter dödskraschen

I mitten av januari dog en man efter en våldsam krasch på Örbyleden. Nu döms en 20-årig man, den så kallade lyxbilstjuven, till tre års fängelse för bland annat vållande till annans död.

  • Publicerad 13:48, 24 mar 2020

En man i 45-50-årsåldern avled efter att en bil kört in i hans bil på Örbyleden i höjd med Bandhagen i mitten av januari. Två medpassagerare fick föras till sjukhus.

Lyxbilstjuven inblandad i dödskrasch i Bandhagen

I den andra bilen satt en 20-årig Brommabo som även kallats lyxbilstjuven. Han har en lång kriminell bakgrund och har gjort sig känd av polisen för att stjäla dyra bilar i Västerort och Norrort. Även 20-åringen fick föras till sjukhus för lindriga skador.

Enligt polisens förundersökning färdades 20-åringen i upp emot 200 kilometer i timmen på den aktuella 70-vägen.

Tre års fängelse

Idag, tisdag, föll domen i Södertörns tingsrätt. 20-åringen döms för bland annat vållande till annans död, grovt brott, till fängelse i tre år och tre månader. Men dessutom förverkas villkorligt medgiven frihet om tio månader, vilket innebär att fängelsestraffets längd blir fyra år och en månad.

– Tingsrätten har vid bedömningen av fängelsestraffets längd beaktat brottens allvar, den tilltalades ungdom och att han återfallit i brott, säger rådmannen Kai Koskela, i ett pressmeddelande.

Tingsrätten anser också att 20-åringen "i det närmaste varit helt likgiltig för andra människors liv" när han körde i så pass hög hastighet mot rött ljus i en fyrvägskorsning.

20-åringen döms också att betala totalt närmare 900 000 kronor i skadestånd till de drabbade. 

Lyxbilstjuven åtalas efter dödskraschen