Tre belönades för pedagogiska prestationer

Värme och kärlek. Målmedvetet arbete. Flexibilitet och anpassningsförmåga. Det är vad som belönas 2017 av Enköpings kommun när skolpriserna delas ut. Mottagare var Helena Weber på Bolmörtens förskola, Träningssärskolan Bergvreten och lärarlaget på SFI.

  • Publicerad 08:49, 12 dec 2017

Åhörarläktaren var välbesatt. Många fick bara ståplats – och det är inte vanligt vid kommunfullmäktige.

Men när skolnämnden och utbildningsnämnden delade ut sina årliga pedagogiska priser ville många vara med och hylla vinnarna.

Sven Jansson, ordförande i skolnämnden, delade ut priser inom förskolan och grundskolan.

Skolnämndens pris inom förskolan gick till Helena Weber på Bolmörtens förskola.

Hon fick priset för "sitt professionella arbets- och förhållningssätt till både barn och föräldrar". Vidare i motiveringen heter det att "Helena har en värme och en kärlek till arbetet och agerar konstruktivt och evidensbaserat".

Skolnämndens pris inom grundskolan tilldelades träningssärskolan Bergvreten.

Skolan får priset för sitt målmedvetna arbete med att ligga i rikets framkant. "Med ett väl inarbetat samspel och ändringar i det vardagliga arbetet har både klasserna och arbetslagen sammansvetsats i fina kamratskaper" heter det bland annat i motiveringen.

Utbildningsnämndens pris, som delades ut av nämndsordförande Marié Karlström, gick till lärarlaget på SFI.

De får priset för sitt sätt att ta sig an de senaste årens stora utmaningar inom svenska för invandrare. "SFI-lärarlaget har visat prov på flexibilitet och anpassningsförmåga och förmått hålla fokus på elevernas utveckling och undervisningens kvalitet", står det i motiveringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02