Tre parkerade bilar blev utsatta för inbrott – kan vara kopplat till organiserad brottslighet. Foto: Sacharias Källdén

Tre bilinbrott i Helenelund – tjuvar stal airbags

Natten till torsdagen stals krockkuddar ur tre bilar i Helenelund. Polisen varnar samtidigt för organiserade inbrottstjuvar.

  • Publicerad 14:55, 28 nov 2019

Tidigt på torsdagsmorgonen kallades polisen till Helenelund efter att tre parkerade bilar blivit utsatta för inbrott. Ägarna ska ha blivit bestulna på krockkuddar – och en anmälan om inbrott har upprättats.

– Det har troligen skett under natten, då har man stulit airbags från de här bilarna, och som sedan upptäcks på morgonen, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Kommunpolis Johan Lundgren kommenterar fallet i Helenelund.

– Min uppfattning i de här fallen, när flera bilar utsätts samtidigt, är att det finns grupper som rekar och kontrollerar var bilarna finns, och sedan gör en riktad insats, säger han.

I veckan gick lokalpolisen ut med en varning om inbrott till grupper för grannsamverkan mot inbrott, i Sollentuna, och samtidigt varnade för inbrott mot just bilar. Detta efter att flera villor i kommunen utsatts för inbrott.

– Det är ofta grupper som arbetar över större geografiska ytor och som riktar in sig mot dyrare bilmodeller, säger han Johan Lundgren.

Hur kan man skydda sig mot det här?

– Det finns många sätt. Ett är att låsa in bilen i garaget, om det finns. Ett annat är att gömma bilnyckeln så att signalen inte går ut och kan kopieras, säger han.

Tidigare under året meddelade Polismyndigheten att de har sett en trend av att inbrott utförda av organiserade ligor ökat, särskilt i storstadsområden. Johan Lundgren bekräftar bilden, men påpekar att de inte sett en ökning av bilinbrott i Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så ska SL dra in ännu mer pengar på reklam

Nyheter Hela tåg och stationer kan kläs in Blågröna styret i Region Stockholm planerar att dra ännu mer stålar på reklam och fler kommersiella ytor i kollektivtrafiken.tisdag 10/12 11:41

Haverikommissionen utreder inte bussolyckan i Sjöberg

Nyheter "Vi har kriterier för när vi ska utreda eller inte" säger haveriutredaren. Haverikommissionen väljer att inte utreda bussolyckan, men konstaterar att väderförhållande och vägens utformning skapade svårigheter för förarna. Polisens utredning fortsätter.tisdag 10/12 10:10

Hembygdsföreningen får KD:s kulturpris

Nyheter "Vi är väldigt tacksamma" säger ordförande Anders Broberg Hembygdsföreningen prisades i helgen under årets julmarknad för sitt mångåriga engagemang för Sollentunas kulturhistoria.måndag 9/12 11:22
Stockholm Direkt