Tre parkerade bilar blev utsatta för inbrott – kan vara kopplat till organiserad brottslighet. Foto: Sacharias Källdén

Tre bilinbrott i Helenelund – tjuvar stal airbags

Natten till torsdagen stals krockkuddar ur tre bilar i Helenelund. Polisen varnar samtidigt för organiserade inbrottstjuvar.

  • Publicerad 14:55, 28 nov 2019

Tidigt på torsdagsmorgonen kallades polisen till Helenelund efter att tre parkerade bilar blivit utsatta för inbrott. Ägarna ska ha blivit bestulna på krockkuddar – och en anmälan om inbrott har upprättats.

– Det har troligen skett under natten, då har man stulit airbags från de här bilarna, och som sedan upptäcks på morgonen, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Kommunpolis Johan Lundgren kommenterar fallet i Helenelund.

– Min uppfattning i de här fallen, när flera bilar utsätts samtidigt, är att det finns grupper som rekar och kontrollerar var bilarna finns, och sedan gör en riktad insats, säger han.

I veckan gick lokalpolisen ut med en varning om inbrott till grupper för grannsamverkan mot inbrott, i Sollentuna, och samtidigt varnade för inbrott mot just bilar. Detta efter att flera villor i kommunen utsatts för inbrott.

– Det är ofta grupper som arbetar över större geografiska ytor och som riktar in sig mot dyrare bilmodeller, säger han Johan Lundgren.

Hur kan man skydda sig mot det här?

– Det finns många sätt. Ett är att låsa in bilen i garaget, om det finns. Ett annat är att gömma bilnyckeln så att signalen inte går ut och kan kopieras, säger han.

Tidigare under året meddelade Polismyndigheten att de har sett en trend av att inbrott utförda av organiserade ligor ökat, särskilt i storstadsområden. Johan Lundgren bekräftar bilden, men påpekar att de inte sett en ökning av bilinbrott i Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Så vill partierna använda Sollentunas välfärdsmiljoner

Nyheter ✓Trygghet ✓Psykisk ohälsa ✓Tilläggsbudget Sollentuna kommun kan få ett extra tillskott av de så kallade välfärdsmiljarderna som riksdagspartierna förhandlar om i vårändringsbudgeten. Så här vill partierna i Sollentuna fördela miljonerna.torsdag 23/1 16:57

Två bilar i brand i Sollentuna i natt

Nyheter Stod vid närheten av en industribyggnad En anmälan om skadegörelse har upprättats efter att två bilar brunnit i närheten av en industribyggnad i Edsberg.torsdag 23/1 9:25
Stockholm Direkt