Rån. En person rånades i Abrahamsberg under lördagen. Kort därefter kunde tre personer gripas. Bilden är en arkivbild och föreställer inte den aktuella platsen. Foto: Leif Oldenburg

Tre gripna efter grovt rån i Abrahamsberg

Natten mot lördagen rånades en person på sina värdesaker i Abrahamsberg. Vid rånet ska ska både kniv och pistol ha använts, och senare kunde tre personer gripas.

  • Publicerad 11:48, 12 aug 2019

Natten till i lördags, vid 00.29, ska en person ha blivit rånad i Abrahamsberg av två gärningspersoner.

I samband med rånet ska både kniv och ett pistolliknande föremål ha använts, och rånarna fick med sig bland annat kläder och plånbok.

Cirka en timme senare kunde tre misstänkta gärningspersoner gripas, och enligt polisen ska samtliga vara i 20-årsåldern.

– Det är tre personer som är anhållna och begärda häktade. Samtliga tre greps i en lägenhet i nära anslutning till brottsplatsen, säger Anna Wennergren, som är förundersökningsledare.

Tre häktade

Enligt Dagens Nyheter ska ytterligare ett rån ha skett i Abrahamsberg tidigare under kvällen, strax före klockan 20 på fredagen.

Enligt tidningen ska det vara samma gärningspersoner som rånat två tonårskillar, något som Anna Wennergren inte vill uttala sig om.

– Jag kan inte uttala mig om det, gärningspersonerna är häktade för det rån som skedde strax efter midnatt, säger hon.

Hon kan heller inte bekräfta att det skett två rån under kvällen för StockholmDirekt. Händelsen som inträffade vid 00.29 utreds som grovt rån.