Knivrån. Tre personer kunde gripas efter att två personer blivit rånade på väg från Jakobsbergs centrum. Foto: Sacharias Källdén

Tre gripna efter knivrån i Jakobsberg

Två personer i 20-årsåldern rånades på en mobiltelefon när de promenerade från Jakobsbergs centrum, natten mot lördag. Tre förövare greps i samband med brottet och de misstänks ha koppling till liknande brott i området.

  • Publicerad 11:56, 9 mar 2020

De två personerna var på väg från Jakobsbergs centrum när de hanns ikapp av tre gärningspersoner på Vibblabyvägen. Där ska de ha hotats med kniv till att lämna ifrån sig en mobiltelefon. En av målsägarna ska också ha blivit nedsparkad, men klarade sig utan att behöva ambulanssjukvård. Larmet inkom till polisen vid klockan klockan 00.33 natten mot lördag.

– Det greps tre personer i samband med händelsen. Alla tre är i dryga 20-årsåldern. De är inte anhållna under inledande förhör och andra utredningsåtgärder. Åklagaren ser inga skäl till att de ska vara frihetsberövade i nuläget, säger Magnus Nilsson, lokalpolis i Järfälla.

Polisen tog omgående upp jakten på de tre förövarna efter att ha fått signalement. När de fick syn på tre personer som stämde in på beskrivningen, försökte förövarna fly till fots. En av dem kunde polisen springa ikapp, och de andra två greps med hjälp av hundpatrull.

"Man kan ana ett mönster"

En av förövarna ska ha blivit hundbiten i samband med gripandet och fick sjukhusvård innan han fördes till arresten. Alla tre är misstänkta för rån och två av förövarna misstänks även för ringa narkotikabrott, genom eget bruk.

Förra veckan skedde ett rån med liknande tillvägagångssätt i Jakobsbergs centrum. Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan brotten.

– Man kanske kan ana ett mönster. Det skulle kunna finnas en koppling. Jag tycker att det är en bra arbetshypotes. Det är något vi undersöker, naturligtvis, säger Magnus Nilsson.