Tre personer sitter nu anhållna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. (Bilden är en gengrebild.) Foto: Mostphotos

Tre gripna efter sprängning i Hässelby

Natten mellan tisdag och onsdag greps tre unga män, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, efter att två handgranater detonerat vid en bostad i Hässelby villastad.

  • Publicerad 13:43, 14 feb 2018

Det var i torsdags som två explosioner inträffade vid en bostad i närheten av Trollbodaskolan i Hässelby villastad. Det orsakade skador på bostaden och en bil som stod parkerad i närheten, men ingen person skadades.

LÄS ÄVEN: Explosion vid bostad i Hässelby igår kväll

– Bedömningen är att det var två handgranater, säger Oskar Edwardsson, kammaråklagare i Västerort.

Natten till idag greps tre personer, som nu sitter anhållna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är tre relativt unga män. Jag vill inte kommentera var de greps men de var inte tillsammans utan på olika ställen, säger Oskar Edvardsson.

Han vill inte kommentera huruvida målsäganden som bor i bostaden och de misstänkta männen har någon koppling till varandra sedan tidigare. Inte heller om männen är kända av polisen sedan tidigare.

Finns det någon hotbild gentemot målsäganden?

– Man kan konstatera att två handgranater har detonerat utanför bostaden och det säger väl en del. Men i övrigt vill jag inte kommentera det.

Beslut om häktning ska tas senast fredag för en av de misstänkta och senast lördag för de två andra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13

Vi är Västerort