Det var i måndags som mannen sköts ihjäl i en bil på Bällstavägen i Mariehäll. Foto: Mikael Andersson

Tre gripna för mordet i Mariehäll

Tre personer är nu gripna för skjutningen i Mariehäll i måndags. Polisens arbete fortsätter med oförminskad styrka.

  • Publicerad 12:23, 23 nov 2017

Det var i måndags vid lunchtid som det utbröt skottlossning på Bällstavägen i Mariehäll. Längs ett par hundra meter sköts det från en bil mot en annan. När polisen kom till platsen fann man en skadad man i en bil som sedan avled på platsen. Fasaderna längs med Bällstavägen hade flera skotthål.

– Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa och vi ska göra allt vi kan för att gripa och lagföra förövarna, säger kommenderingschefen Manne Jönsson på polisens hemsida.

Skottskadad man i Bromma avliden

På måndagskvällen kunde polisen gripa en person på Arlanda flygplats. Natten till tisdag greps ytterligare en person, och på onsdagen en tredje.

Två häktade

Två män, 31 och 21 år gamla sitter nu häktade, misstänkta för inblandning i mordet. Den tredje personen är anhållen.

Ytterligare en gripen för dödsskjutning i Bromma

Utredningsarbetet fortsätter med "oförminskad styrka", skriver polisen på sin hemsida, eftersom man inte kan utesluta att ännu fler kommer gripas för mordet. Man vill också förhindra ytterligare grova brott och eventuella hämndaktioner.

Enligt Dagens Nyheter ska den skjutna mannen vara en 28-åring som tillhörde det så kallade Bredängsnätverket – ett grupp som i flera år haft en blodig konflikt med det så kallade Östberganätverket.

28-åringen satt i augusti i år häktad, misstänkt för grovt vapenbrott, skriver DN. Han har också varit misstänkt för mordet på en medlem i Östberganätverket 2013, men åtalades aldrig. Han har även dömts till 4,5 års fängelse för grov misshandel efter att ha skjutit och skottskadat en person i södra Stockholm.