Vinst. Både Neptun UF och Upcycles UF kammade hem varsin guldmedalj i SM i Ung Företagsamhet förra veckan. Foto: Privat/Christopher Backholm

Tre guld för Bromma gymnasium i SM-tävling

I vintras blev det storslam för Bromma gymnasium i den årliga regionala Ung Företagsamhet-tävlingen. Nu står det klart att tre av skolans företag även är bäst i Sverige.

  • Publicerad 11:19, 25 maj 2020

I februari hade Ung Företagsamhet sin regionala tävling där UF-företag från hela Stockholm var med och tävlade i olika kategorier. Det visade sig bli guldregn över Bromma gymnasium. Av tio kategorier tog skolan hem sju guld.

Guldregn över Bromma gymnasium i företagartävling

Vinnarna gick sedan vidare till SM-finalen den 18 och 19 maj. På grund av coronaviruset hölls tävlingen digitalt, där 110 elever representerade Stockholm med sina företag i tolv olika kategorier.

Flest medaljer av alla skolor

För Bromma gymnasium blev det sex medaljer. FedEx Access Award gick till UF-företaget Neptun UF, Årets hållbara UF-företag blev Upcycles UF och Årets UF-lärare blev Bromma gymnasiums Carl Kronberg.

Brommaelever vill få fler att tvätta miljövänligt

Men även tre silver kammades hem i kategorierna FedEx Access Award, Årets tjänst samt Årets UF-företag.

Bromma gymnasium tog därmed flest medaljer av alla skolor som deltog i tävlingen.

– Det känns helt fantastiskt, att vinna i Stockholm är stort nog, men att vinna i Sverige, det går inte att komma längre, säger läraren och handledaren Carl Kronberg.

Han säger att eleverna har jobbat stenhårt för det här hela läsåret, vilket gör att deras segrar inte kommer som en blixt från klar himmel.

– De företag som satsat absolut hårdast fick också sin belöning, det känns skönt att de verkligen får den bekräftelsen.

Vinst. Årets SM-upplaga i Ung Företagsamhet hölls digitalt. Här presenteras Bromma gymnasiums lärare Carl Kronberg som årets UF-lärare i Sverige. Foto: Skärmdump

Ung företagsamhet

Ett flertal gymnasium i Stockholm har entreprenörslinjer, där klasserna det sista året ska skapa ett så kallat UF-företag.

Det är den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet som hjälper lärare och elever att starta upp ett företag som de arbetar med under skolåret.

I slutet av året avvecklas företagen, men de som vill kan ombilda dem till AB.

Visa merVisa mindre