Dödskjutning. Den 25-årige mannen sköts ihjäl på Larsbodavägen i september. Foto: Sacharias Källdén

Tre häktade för dödsskjutning i Farsta centrum

Gripna och häktade: tre män sitter nu inlåsta för mordet på en 25-åring i Farsta.

  • Publicerad 10:34, 5 dec 2018

Den 21 september i år hittades en 25-årig man skottskadad på Larsbodavägen, nära Farsta centrum. Mannen som sedan tidigare var välkänd av polisen avled på sjukhuset.

Den 13 november greps en man odramatiskt för mordet, och sedan dess har ytterligare två misstänkta plockats in. Åklagaren har begärt samtliga häktade vilket domstolen nu har beslutat säga ja till eftersom de alla är "på sannolika skäl misstänkta för mord". Nu har åklagaren till nästa vecka på sig att antingen begära åtalsförlängning, eller åtala direkt.

Man gripen misstänkt för dödsskjutning i Farsta

Anledningen till att domstolen gått med på att hålla de tre misstänkta häktade i väntan på åtal är för att om de släpps på fri fot är det stor risk att de flyr, undanröjer bevis, försvårar utredningen och fortsätter med kriminell aktivitet.

Männen är mellan 21 och 33 år gamla, och bosatta i Söderort. Två av dem är inte svenska medborgare. Samtliga förnekar brott.

Farstapolisen: Här finns inga kriminella gäng

29 miljoner ska öka tryggheten på gator och torg

Nyheter ✓Alla områden som får pengar ✓Belysning ✓Insatser mot illegala bosättningar På onsdagseftermiddagen väntas 23 projekt, som syftar till att skapa en tryggare utemiljö i Stockholm, beviljas pengar ur stadens trygghetsfond. Totalt avsätts drygt 29 miljoner kronor. Men...onsdag 19/6 16:33

KIart: Nya bostäder byggs längs Örbyleden

Nyheter "Bidrar till en tryggare och mer urban närmiljö för de boende" Nu har det planerade bygget av 380 lägenheter längs en av stadens mest trafikerade leder, Örbyleden, vid Bandhagen klubbats av fullmäktige.onsdag 19/6 15:57