Dödskjutning. Den 25-årige mannen sköts ihjäl på Larsbodavägen i september. Foto: Sacharias Källdén

Tre häktade för dödsskjutning i Farsta centrum

Gripna och häktade: tre män sitter nu inlåsta för mordet på en 25-åring i Farsta.

  • Publicerad 10:34, 5 dec 2018

Den 21 september i år hittades en 25-årig man skottskadad på Larsbodavägen, nära Farsta centrum. Mannen som sedan tidigare var välkänd av polisen avled på sjukhuset.

Den 13 november greps en man odramatiskt för mordet, och sedan dess har ytterligare två misstänkta plockats in. Åklagaren har begärt samtliga häktade vilket domstolen nu har beslutat säga ja till eftersom de alla är "på sannolika skäl misstänkta för mord". Nu har åklagaren till nästa vecka på sig att antingen begära åtalsförlängning, eller åtala direkt.

Man gripen misstänkt för dödsskjutning i Farsta

Anledningen till att domstolen gått med på att hålla de tre misstänkta häktade i väntan på åtal är för att om de släpps på fri fot är det stor risk att de flyr, undanröjer bevis, försvårar utredningen och fortsätter med kriminell aktivitet.

Männen är mellan 21 och 33 år gamla, och bosatta i Söderort. Två av dem är inte svenska medborgare. Samtliga förnekar brott.

Farstapolisen: Här finns inga kriminella gäng

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny cykel-pendelbåt införs i sommar

Nyheter Ska ha plats för 30 cyklar Snart kan du cykelpendla med båt in till stan. I sommar får linje 89, som trafikerar bland annat Ekensberg, Lilla Essingen och Klara Mälarstrand, en båt som rymmer 30 cyklar.fredag 22/2 11:30

Så blir vädret i Stockholm under sportlovet

Nyheter Tio dagars väderprognos Plusgrader, snöfattigt och strålande sol. Det är vädret som ser ut att dominera sportlovsveckan, enligt SMHI:s senaste prognos.fredag 22/2 7:00