Dödskjutning. Den 25-årige mannen sköts ihjäl på Larsbodavägen i september. Foto: Sacharias Källdén

Tre häktade för dödsskjutning i Farsta centrum

Gripna och häktade: tre män sitter nu inlåsta för mordet på en 25-åring i Farsta.

  • Publicerad 10:34, 5 dec 2018

Den 21 september i år hittades en 25-årig man skottskadad på Larsbodavägen, nära Farsta centrum. Mannen som sedan tidigare var välkänd av polisen avled på sjukhuset.

Den 13 november greps en man odramatiskt för mordet, och sedan dess har ytterligare två misstänkta plockats in. Åklagaren har begärt samtliga häktade vilket domstolen nu har beslutat säga ja till eftersom de alla är "på sannolika skäl misstänkta för mord". Nu har åklagaren till nästa vecka på sig att antingen begära åtalsförlängning, eller åtala direkt.

Man gripen misstänkt för dödsskjutning i Farsta

Anledningen till att domstolen gått med på att hålla de tre misstänkta häktade i väntan på åtal är för att om de släpps på fri fot är det stor risk att de flyr, undanröjer bevis, försvårar utredningen och fortsätter med kriminell aktivitet.

Männen är mellan 21 och 33 år gamla, och bosatta i Söderort. Två av dem är inte svenska medborgare. Samtliga förnekar brott.

Farstapolisen: Här finns inga kriminella gäng

FILM: Häng med i Grönans nya värstingåk

Nyheter StockholmDirekt testade Snake som har premiär på Gröna Lund 27 april – så bra är den 80 kilometer i timmen, 40 meter upp i luften. I sommar lockar Grönan med sin nya tivolisnurra Snake.tisdag 23/4 19:40

Här kan du förtidsrösta i Stockholm till EU-valet 2019

Nyheter LISTA: Alla lokaler i Stockholms stad Valmyndigheten har gått ut med adresser till alla platser där du kan förtidsrösta i EU-valet perioden perioden 8 maj 2019 till och med 26 maj 2019.tisdag 23/4 11:25