Dödskjutning. Den 25-årige mannen sköts ihjäl på Larsbodavägen i september. Foto: Sacharias Källdén

Tre häktade för dödsskjutning i Farsta centrum

Gripna och häktade: tre män sitter nu inlåsta för mordet på en 25-åring i Farsta.

  • Publicerad 10:34, 5 dec 2018

Den 21 september i år hittades en 25-årig man skottskadad på Larsbodavägen, nära Farsta centrum. Mannen som sedan tidigare var välkänd av polisen avled på sjukhuset.

Den 13 november greps en man odramatiskt för mordet, och sedan dess har ytterligare två misstänkta plockats in. Åklagaren har begärt samtliga häktade vilket domstolen nu har beslutat säga ja till eftersom de alla är "på sannolika skäl misstänkta för mord". Nu har åklagaren till nästa vecka på sig att antingen begära åtalsförlängning, eller åtala direkt.

Man gripen misstänkt för dödsskjutning i Farsta

Anledningen till att domstolen gått med på att hålla de tre misstänkta häktade i väntan på åtal är för att om de släpps på fri fot är det stor risk att de flyr, undanröjer bevis, försvårar utredningen och fortsätter med kriminell aktivitet.

Männen är mellan 21 och 33 år gamla, och bosatta i Söderort. Två av dem är inte svenska medborgare. Samtliga förnekar brott.

Farstapolisen: Här finns inga kriminella gäng

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förseningar efter stort stopp på t-banans röda linjer

Nyheter Oregelbunden trafik Ett tidigare stopp på tunnelbanans båda röda linjer ger följdförseningar på fredagseftermiddagen.fredag 14/12 16:43

Västertorpsbo vill öppna kulturhus för unga

Nyheter Efterlyser lokal och eldsjälar Ordna ett mini-kulturhus för unga i Västertorp. Det säger Västertorpsbon Leiyah Rose Lindén som har skickat in ett förslag till stadsdelen.fredag 14/12 13:54