Foto: Sacharias Källdén/Mostphotos

Tre inbrott på Huddingeskolor – tjuvar stal spritflaskor

Tre skolor i Huddinge utsattes för inbrott under fredagsnatten. Tjuvarna tog sig in i skolorna genom att krossa fönsterrutor med stenar. En skola fick baren länsad.

  • Publicerad 16:36, 6 nov 2017

I fredags kväll klockan 00:45 får polisen ett larm om ett pågående inbrott på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge.

– Ett vittne ringer polisen när han ser två män kasta en stor sten genom ett glasfönster, säger Linda Hellström, brottssamordnare på Huddingepolisen.

Kommer över spritflaskor

När polisen kommer till platsen är inbrottstjuvarna borta. Intill det krossade fönstret hittar polisen spritflaskor som tjuvarna tappat. Det visar sig snart att tjuvarna stulit sprit ur restaurangprogrammets barskåp.

Polis har sökt efter gärningspersonerna med hjälp av hundar.

– Spåren slutar 40 meter från skolan, vilket tyder på att de kan ha hoppat in i en bil.

Trångsundsskolan drabbas

Klockan 4.30 samma natt drabbas Trångsundsskolan av ett liknande inbrott. Okända gärningsmän har tagit sig in i skolan genom ett krossat fönster.

– De krossar en ruta på skolgården och går in till kemisalen. Därifrån har de tagit sig in till skolans musiksal genom att krossa en glasbur inne i skolbyggnaden med stenar, säger Linda Hellström.

Flera skåp har brutits upp i musiksalen.

– Troligtvis har inbrottstjuvarna kommit över instrument. Vi väntar fortfarande på en lista från skolan med stulet gods.

Röjer runt på Östra gymnasiet

Klockan 5.10, bara 40 minuter senare, bryter sig någon in på Östra gymnasiet. De tar sig in genom att kasta två stora stenar mot glasdörrar och fönster.

Inbrottstjuvarna röjer runt ordentligt inne i skolan. Men polis och väktare är snart på plats. En kille kommer då springandes ut ur entrén.

– Han springer längs Skogåsleden och försvinner. Vid tågspåret utanför skolan hittas en TV och en svart sopsäck med laptops, säger Linda Hellström.

Polisen startat en förundersökning om stöld i alla ärenden.

– Vi vet inte om det är samma gärningspersoner, men det är ju troligt att det är så.

– Det finns en del spår att gå på. Vi inväntar övervakningsfilmer och listor över stöldgods, fortsätter Linda Hellström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.