Tre män åtalas nu misstänkta för inblandning i det mord som skedde i närheten av Alviksskolan i oktober förra året. Foto: Mikael Andersson

Tre män åtalas för mordet vid Alviksskolan

Tre personer står nu åtalade för inblandning i mordet på en 24-åring i närheten av Alviksskolan förra året.

  • Publicerad 17:39, 1 mar 2018

Det var den 23 oktober förra året som en 24-årig man avled efter att ha blivit huggen med ett stickvapen, mitt på dagen, i närheten av Alviksskolan i Bromma.

Man avliden efter misshandel i Alvik

Under veckorna som följde greps tre personer, misstänkta för inblandning i mordet. Nu står det klart att åtal väcks mot alla de tre männen.

– Det brottsliga angreppet har börjat med att en person hotar målsäganden med svärd. Han hållet svärdet mot hans hals och i samband med att målsäganden försöker freda sig mot svärdet, det är då en annan person går fram och hugger honom i ryggen, säger kammaråklagare Erik Wendeby och fortsätter:

– Och i samband med att han ligger skadad på marken så har de tillgripit narkotika från honom som han haft på sig vid tillfället.

Nekar till brott

Mannen förblödde sedan av skadorna. Två av männen står nu åtalade misstänkta för bland annat mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. En av dem alternativt medhjälp till mord. Den tredje mannen, en 21-åring, åtalas för bland annat medhjälp till mord, grovt olaga hot samt grovt vållande till kroppsskada.

Alla männen nekar till brott, enligt sina advokater. Rättegången inleds 15 mars i Solna tingsrätt.

Brommabo häktad efter mord i Alvik

En tredje person gripen för mordet i Alvik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.