3. Bygglov för tre nya återvinningsstationer har lämnats in. Foto: Mostphotos

Tre nya återvinningsstationer planeras

FTI har ansökt om bygglov av nya återvinningsstationer i Danderyd.

  • Publicerad 16:42, 18 jan 2019

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, har ansökt om bygglov för en ny återvinningsstation på Långängsstrand 3 i Stocksund. I dagsläget finns där en parkering, och cirka fyra parkeringsplatser skulle försvinna.

FTI har också ansökt om bygglov för en station vid tennishallen. Den tredje stationen ska ligga vid Danderydsvallen, där man nu även ska kunna lämna in metall och glas.

– I dagsläget är det långt till närmsta återvinningsstation för de boende i den sydöstra delen av Stocksund samt Tranholmen och behovet av en ny återvinningsstation har bedömts som stort i området, säger avfallsplanerare Peder Santesson.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30