3. Bygglov för tre nya återvinningsstationer har lämnats in. Foto: Mostphotos

Tre nya återvinningsstationer planeras

FTI har ansökt om bygglov av nya återvinningsstationer i Danderyd.

  • Publicerad 16:42, 18 jan 2019

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, har ansökt om bygglov för en ny återvinningsstation på Långängsstrand 3 i Stocksund. I dagsläget finns där en parkering, och cirka fyra parkeringsplatser skulle försvinna.

FTI har också ansökt om bygglov för en station vid tennishallen. Den tredje stationen ska ligga vid Danderydsvallen, där man nu även ska kunna lämna in metall och glas.

– I dagsläget är det långt till närmsta återvinningsstation för de boende i den sydöstra delen av Stocksund samt Tranholmen och behovet av en ny återvinningsstation har bedömts som stort i området, säger avfallsplanerare Peder Santesson.

Täby FC i final i Globen – för första gången

Nyheter "Det är fantastiskt roligt att motbevisa alla" Täby FC gjorde det omöjliga och slog oslagbara Iksu i sista semifinalmatchen i högsta ligan i innebandy. Nu väntar en tuff finalmatch.tisdag 23/4 17:08

Rasmus från Kårsta har Sveriges tredje snyggaste epa

Nyheter Vann pris på stor fordonsmässa När de snyggaste epa-traktorerna skulle utses på Skandinaviens största bil- och mc-show i helgen kom epan som Kårstabon Rasmus Åkerberg byggt på tredje plats.tisdag 23/4 16:38