Rödgrönrosa majoriteten lägger en budget för tre nya relationsvåldscentrum. Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) är en av dem som talar för vikten av att våldsutövarna får stöd, för att undvika att de inleder fler destruktiva relationer. Foto: Fotograf Anders J Larsson

Tre nya relationsvåldscentrum ska öppna i Stockholm

Nu vill majoriteten satsa på våldsutsatta relationer. I nya budgeten satsar de på att öppna tre nya relationsvåldscentrum – där både usatta och våldsutövare kan få stöd.

  • Publicerad 20:12, 11 okt 2017

25 miljoner kronor är budgeten för de tre nya relationsvåldscenter som den rödgrönrosa majoriteten vill öppna. Ett finns redan i Enskede-Årsta-Vantör, och målet är nu att det ska bli fler.

– Vi ska täcka hela staden. Det här är ett samhällsproblem och en jämstäldhetsfråga som går igenom alla stadsdelar, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd.

Ny satsning mot mäns våld mot kvinnor i Hässelby-Vällingby

Det existerande centret jobbar med insatser för barn och vuxna som utsätts för våld i en nära relation. Det kan handla om att följa med till polisen, eller rådgivning om hur man ska hantera barn som levt i våldsutsatta relationer. Samtidigt erbjuder centret stöd för våldsutövare i nära relationer.

– Det är en viktig fråga, för att förhindra att människor går vidare i våldsamma relationer. Vi vill angripa roten till problemet istället för att bara behandla symptomen, säger Åsa Lindhagen.

Huskurage ska minska våld i hemmet

Men var och när de nya centren kan öppna är ännu inte klart.

– Det blir en fråga nu i sommar för förvaltningarna som ska jobba med det här. Men jag tror att de redan nu börjar titta på det, trotsa att budgeten formellt börjar gälla efter nyår, säger Åsa Lindhagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.