Välgörenhet. Tre skolor sätter för fjärde ihop en konsert för rosa bandet. Foto: Mostphotos

Tre skolor sjunger för välgörenhet

För fjärde året i rad samlas estetiska programmet på Westerlundska gymnasitet samt körer från S:t Ilianskolan och Kulturskolan för en konsert för Rosa Bandet. – Det fyller en viktig funktion, säger Marcus Danvik, samordnande musiklärare på Estetprogrammet.

  • Publicerad 08:18, 13 okt 2017

För snart fem år sedan började samtalen om att körer från de tre olika skolorna skulle kunna göra något tillsammans. Det föll sig naturligt att göra det i oktober och då var det lika naturligt att förvandla det hela till en välgörenhetskonsert för Rosa Bandet, kampen mot bröstcancer.

– Det här ingår i elevernas utbildning. De får en möjlighet att lära sig stämsång, hur man sjunger till komp och så vidare och det var perfekt att vi samtidigt kunde göra nytta, säger Marcus Danvik.

Onsdagen den 18 oktober är det dags igen. I Kompassen kommer den musikaliska övningen ske och det blir en kör på uppemot 70 personer från de tre skolorna.

– Vi kommer att ha ett kompband bestående av piano, bas, trummor och gitarr och vi kommer att göra musik som folk känner igen. Det är ett program som egentligen passar de flesta, om man gillar lite modern pop. Allt från Ted Gärdestad till Norah Jones. Det blir ballader, och rocklåtar, på svenska och på engelska. Det blir väldigt varierarat, säger Marcus Danvik.

De tidigare konserterna har dragit in runt 10 000 kronor per tillfälle till cancerforskningen och Danvik hoppas på stor uppslutning i år också så att det slutar med ett rejält överskott som kan hjälpa i kampen mot cancern.

– Det är många bäckar små. Forskningen går framåt hela tiden. Man kan bidra på många olika sätt och ska vi ändå göra det här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.