9 oktober tar Denise Melin över som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby. Foto: Lieselotte van der Meijs/Stockholm stad

Tre snabba med nya högsta hönset i Hässelby-Vällingby

I veckan blev det klart att stadsdelsdirektör Ulla Thorslund slutar i Hässelby-Vällingby. Istället sätter sig Denise Melin, nuvarande stadsdelsdirektör i Skarpnäck, vid spakarna.

  • Publicerad 16:17, 14 sep 2017

Ulla Thorslund, slutar som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby 9 oktober. Foto: Mikael Andersson

– Jag är uppvuxen i Bagarmossen och i hela mitt 33-åriga yrkesliv har jag jobbat på Södermalm eller söder om stan. Efter alla dessa år ska jag nu få lära mig om Västerort och det ska bli jätteroligt, säger Denise Melin.

Idag är hon sedan två år tillbaka stadsdelsdirektör i Skarpnäck. Innan dess har hon varit chef på socialförvaltningen och på socialtjänsten på Södermalm. Men den nionde oktober byter hon stadsdel till Hässelby-Vällingby.

– Eftersom det här hände i tisdags har jag inte hunnit ta reda på så mycket än men jag vet att Västerort jobbar med att starta ett aktivitetscenter för äldre och att man har ett väldigt spännande brottsförebyggande arbete med ungdomar. Jag kommer till en förvaltning som gör ett jättegott arbete och ska lära mig, analysera och lyssna, säger Denise Melin.

Tar du med dig något från Skarpnäck som kan vara till nytta i arbetet i Hässelby-Vällingby?

– Mitt stora fokus är att jobba för medborgarna och hela tiden tänka "gör vi det bästa vi kan för dem som ska använda våra tjänster som förskola, äldreomsorg och socialtjänst?". Det vet jag att man gör i Hässelby-Vällingby också och det är så jag kommer jobba.

Thorslund till Rinkeby-Kista

Samtidigt blir Ulla Thorslund ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

– Stadens ledning har bett mig om det utifrån min erfarenhet och kompetens. Det är klart det är omtumlande men jag är glad för förtroendet och det blir en jättespännande utmaning, säger hon.

Tre snabba med Hässelby-Vällingbys nya chef

Medborgarförslag på hundrastgårdar och utegym är ständigt återkommande i Hässelby-Vällingby. Vad föredrar du, utegym eller hundrastgård?

– Jag stödjer bägge förslagen! Jag har haft hund i 13 år och älskar hundrastgårdar. Men de senaste åren har jag upptäckt utegym och det är fantastiskt så jag hoppas att det finns ett bra i Hässelby-Vällingby för det är jätteviktigt.

Du är född och uppvuxen söder om söder men blir toppchefen i Hässelby-Vällingby. Så: BP eller Bajen?

– Bajen! Jag gick i samma klass som Billy Olsson, vi som är födda på 50-talet vet vem det är. Jag är född i Bagarmossen så jag kommer från bajenland. Men jag är en nyfiken person så jag får gå på en match och lära mig något om BP.

541:an är ett vanligt samtalsämne i Hässelby-Vällingby. Åker du själv mycket buss?

– Nej, jag går alltid när jag kan. Jag tänker att jag ska promenera varje morgon från Södermalm till Hötorget och ta tunnelbanan. Eller så går jag av tunnelbanan tidigare men eftersom jag inte hittar i Hässelby än får du fråga mig igen om jag brukar gå där när jag har börjat jobba och lärt mig hitta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här poppar sex parklekar upp i sommar

Nyheter Bromma får nya tillfälliga lekställen Bromma får sex nya parklekar - tillfälligt. I sommar dyker Brommas fritidsledare upp i parker och på stränder för att fixa gratis aktiviteter för barn och unga.måndag 18/6 14:55

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48