Klart. Innebandyklubben Täby IK har tre personer med i VM truppen 2019. Foto: Mikael Andersson

Tre Täbyspelare uttagna till VM i innebandy

Nu står det klart att tre spelare från Täby FC har kvalificerat sig till att spela VM i innebandy i Schweiz. Två av dem gör debut i ett mästerskap för seniorer.

  • Publicerad 12:32, 19 nov 2019

Efter flera landskamper och läger har tre Täbyspelare från Täby FC knipit en guldbiljett till VM 2019 i Schweiz, med start den 6 december.

Två av spelarna gör sitt första VM på elitnivå, målvakten Alexandra Durling och backen Lisa Carlsson.

– Det känns jättekul, det har varit ett mål länge. Men det var inget jag tog för givet, säger Lisa Carlsson.

Hoppas på ännu ett guld

Sverige har vunnit guld i varje VM sedan 2007 och är även favorittippade i år. Lisa Carlsson säger dock att hon upplever årets motstånd som tufft.

– Tidigare har Sverige och Finland varit överlägsna men under matcherna inför VM har både Tjeckien och Schweiz visat sig vara tuffare än jag trodde, säger Carlsson och fortsätter:

– Det är kul att det är mer jämt, så länge man vinner.

Hur känns det när ni spelat tillsammans?

– Det är klart det är skillnad, från juniorerna. Alla spelare är lite bättre och det är snabbare spel, men det känns bra, säger hon.

Även erfarna Moa Tschöp, som varit med och tagit tre guld i tidigare VM är med i truppen. Hon menar att det betyder mer och mer för varje år.

– Det är fantastisk, det blir mer och mer ärofyllt att få vara med, säger hon.

"Man går in i en bubbla"

Hon menar att det betyder mycket att få ha med sig spelare från klubben.

– Det gör mycket för Täby som förening och man har en trygghet till varandra, då man känner varandra på ett annat sätt, säger hon.

Nu ska hela truppen till ett landslagsläger i Uppsala och Spanien. Sedan blir det ynka tre dagars vila innan det är dags för avfärd till mästerskapet i Schweiz.

– Man får vara noga med mat och sömn och träning och se till så att man inte blir sjuk. Vi har matcher i klubblaget som är viktigare nu och allt fokus är på dem. Men sedan är det fullt fokus på VM och då går man in i en bubbla, säger Moa Tschöp.

Stockholm Direkt