Det är fortfarande okänt vad som orsakade den omfattande branden på Bastugatan. Foto: Sacharias Källdén

Tre till sjukhus efter brand på Söder

En omfattande brand utbröt i en lägenhet på Bastugatan sent i går kväll. Tre personer fördes till sjukhus med lättare rökskador, skriver Aftonbladet,

  • Publicerad 07:51, 10 apr 2018

Det var vid halv tio-tiden under måndagskvällen som en brand utbröt i en lägenhet på Bastugatan på Södermalm. Tre personer fördes till sjukhus, varav en var lägenhetsinnehavaren. Även de andra två personerna som behövde vård befann sig i lägenheten vid branden.

– Den ena evakuerades med hjälp av en stegbil från en balkong, den andra från ett trapphus, säger Göran Svensson, jourhavande brandingenjör på plats till Aftonbladet.

Branden var koncentrerad till lägenheten, men däremot spred sig röken i huset. Ungefär en och en halv timme senare, vid 23-tiden, meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Räddningstjänsten hade ett tiotal enheter, ca 30 personer, på plats, rapporterar SVT Nyheter.

Brandorsaken är ännu inte känd.

– Det har inletts en förundersökning på allmänfarlig vårdslöshet, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.