Huliganbråk. Polisen tvingades hålla isär de båda grupperingarna. Foto: Sacharias Källdén

Tre till sjukhus efter huliganbråk i natt

Ett stort slagsmål utbröt på en krog i Gamla stan i natt. Enligt Expressen var uppgörelsen kopplad till fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby.

  • Publicerad 07:44, 30 apr 2018

Det var strax efter kl 01 natten till måndagen som polisen fick in flera samtal om oroligheter på en uteservering i Gamla stan. Ett hundratal huliganer från de två falangerna hade samlats på baren när slagsmålet utbröt. Minst tre personer behövde föras till sjukhus.

– Man har kastat bord och stolar. Vi är kvar på platsen och jobbar med att hålla isär de två grupperingarna, sa John Larsson, KC-befäl hos polisen, till Expressen vid 02-tiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen hade arbetet med en särskilt uttagen polisinsats inför matchen mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena under söndagseftermiddagen för att kunna hantera ordningsstörningar och brott.

– Polisen har tillsammans med arrangören hanterat en rad ordningsstörningar såväl före, under som efter match. Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, säger Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats, i ett pressmeddelande.

Polisen sammanfattar insatsen kring matchen på sin hemsida och bland brottsrubriceringarna finns bland annat två fall av misshandel, sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman.

När det gäller bråket i Gamla stan konstaterar polisens presstalesperson Eva Nilsson under måndagsmorgonen att ingen greps initialt under natten.

– Det är ganska rörigt i sådana situationer men vi arbetar vidare med det, säger hon till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.