ÅTALAS. De tre männen åtalas för en rad brott, bland annat för mordförsök på två ordningsvakter i samband med ett trygghetsmöte i Årsta. Foto: Mostphotos

Tre tonåringar åtalas för mordförsök på ordningsvakter

Tre tonåringar har åtalats för en rad brott i Årsta. Bland annat misstänks de för ett mordförsök mot två ordningsvakter som beskjutits i samband med ett trygghetsmöte.

  • Publicerad 10:02, 29 aug 2019

Det var den 12 april tidigare i år som de tre unga männen, varav två var 17 och en av dem 19, misstänks ha avlossat flera skott mot två ordningsvakter i en bil.

Händelsen ska ha inträffat i samband med att de avvisades från ett trygghetsmöte i området.

Efter det ska de ha skjutit mot ordningsvakterna när de var på väg därifrån.

Två gripna för mordförsök i Årsta

Nu åtalas de alla tre för försök till mord alternativt försök till synnerligen grov misshandel, samt för en rad andra brott.

"Årsta har haft problem"

De tre männen pekas ut som en del av ett gäng som verkat i Årsta under en längre tid, enligt SVT.

Enligt kammaråklagare Lisa dos Santos hänger de upptrappade våldsspiralen i området ihop med den aktuella händelsen.

– Årsta har haft problem med yngre killar som skaffat sig ett visst vålds- och hotkapital och tagit sig friheter. Då har man från samhällets sida velat skapa trygghet och ordningsvakterna var på plats för att prata med folk om situationen i området, säger kammaråklagare Lisa dos Santos, till TT.

Nekar till brott

Rättegången mot de tre männen, som sitter frihetsberövade, beräknas inledas i september och pågå i tio dagar.

En av männen åtalas även för ytterligare ett mordförsök den 25-26 februari tidigare i år, i samband med att skott avlossades mot ett fönster i Årsta. mannen ska därefter ha hotat till sig en taxi och kört från platsen.

– Det är unga killar som tycker sig äga stadsdelen och som utövar makt över vuxna människor, säger Lisa dos Santos, till TT.

De tre männen nekar alla till brott.

Enskede har fått ny butik – och mötesplats

Nyheter Kokboksförfattare och kolakokerska slår sig ihop Enskede har fått en ny, superlokal diversehandel. Det är Enskedeborna Hanna Franzén och Fanny Bergenström som tagit över Mostrarnas lokal i Enskede.måndag 20/1 20:00

Såhär kan Söderorts nya idrottshall se ut

Nyheter Idrottshall och skola byggs samtidigt Den nya idrottshallen som planeras vid Bolidenplan byggs i två våningar intill en helt ny F-9-skola. Platsen är grönområdet precis norr om rondellen.måndag 20/1 17:00