Uppträder. Lars Lindkvist spelar flöjt och nyckelharpa i Vårfrukyrkan. Foto: Frida J-Kuoppala

Tredje advent firas med julkonsert i Vårfrukyrkan

Den 16 december är tredje advent. Det firas med en konsert i Vårfrukyrkan.

  • Publicerad 13:27, 29 nov 2018

Söndagen den 16 december är tredje advent. Detta uppmärksammas med en konsert i Vårfrukyrkan.

Uppträder gör Singoallakören, under ledning av Lisen Brunsberg. Lars Lindkvist från Upplands-Bro, spelar flöjt och nyckelharpa.

Lars Lindkvist är annars känd från folkmusiker-trion Jane, Lars och Tommy.

Advent ingår i kyrkoåret som en förberedelse till julen sedan slutet av 400-talet. Perioden omfattar tiden från fjärde söndagen före jul till och med julafton.

Adventstiden är en glad tid när de kristna väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – man väntar på någon som ska komma.

Under julen firar de kristna att Gud blev människa. En natt för 2 000 år sedan anses Jesus ha fötts i ett stall i Betlehem. Bibeln berättar att det var Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten.

Adventsstjärnorna som lyser i många fönster påminner om stjärnan som lyste ovanför stallet i Betlehem där Jesus föddes. Det påstås att när han föddes tändes en stjärna på himlen.

De adventsljusstakar vi har i våra fönster har däremot inte någon koppling till bibeln. De kommer i stället av en gammal tradition, då folk tände ljus i fönstren på juldagens morgon. Det gjorde man för att lysa upp vägen för dem som gick eller åkte till julottan.

Den tredje söndagen i advent berättar bibeltexterna om Johannes döparen, som var Jesus kusin och förberedde folket på att något nytt skulle komma.

Julkonsert

När? Söndag 16 december
Klockan 18.00.

Plats: Vårfrukyrkan i Enköping.

Arrangör: Svenska kyrkan.

Julkonsert med Singoallakören, under ledning av Lisen Brunsberg. Lars Lindkvist från Upplands-Bro, spelar flöjt och nyckelharpa.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Simhallen måste stängas för akut renovering

Nyheter Simhallen i Enköping är i dåligt skick. Nu måste simhallen hållas stängd i tre dagar nästa vecka för en akut renovering. – Det läcker en hel del, säger Iréna Store, som arbetar i Idrott shuset.torsdag 21/2 13:35

Klippte fel testikel – båda fick tas bort

Nyheter En läkare råkade av misstag klippa bort fel testikel på en patient under en operation på Lasarettet i Enköping. Båda testiklarna fick tas bort. – Vi ser förstås jätteallvarligt på det här och...torsdag 21/2 11:11