"Hungern ska inte stressas bort!"

Trendfrukosten till Danderyd – säljer "to go" i rusningen

Imorgon börjar försäljningen av frozen smoothies, frukost to go, i Danderyd. Initiativet kommer från fyra gymnasieelever i Danderyd.

  • Publicerad 11:07, 12 dec 2017

Höstterminen har kantats av hårt arbete för de fyra eleverna på Marina Läroverket som nu har startat UF-företaget Bowl to go.

– Vi brainstormade för att få fram idéer och då nämnde någon att det är trendigt med smoothie bowls som man ser överallt på sociala medier och på finare hälsocaféer. Då bestämde vi oss för att göra vår egna variant på det vilket blev frozen smoothie to go, säger Anna Fredriksson, VD för Bowl to go.

Företaget vill med hjälp av frozen smoothie, to go, förenkla vardagen för människor.

– Det är många som inte hinner med att äta frukost eller mellanmål, och här har vi ett perfekt alternativ för de människorna, säger Anna Fredriksson.

Det finns två varianter av frozen smoothies i sortimentet.

– Den ena är med smak av banan, hallon, blåbär och ananas, den andra varianten är på banan, kakao och en touch av apelsin. På toppen kommer det att vara egenfjord granola och kokos, säger Anna Fredriksson.

Säljer i rusning

Med hjälp av skolan kan företaget själva tillverka produkterna, och Axel Östlund, säljchef, poängterar att allt tillagas från grunden.

– Bowlsen innehåller 100 % frukt. Det är inte något annat som är tillsatt.

Med hjälp av skolan kan företagarna tillverka produkterna själva.

– Vi får använda skolans godkända, certifierade kök för tillagningen. Sen fryser vi ner produkterna hemma, säger Axel Östlund.

Reaktionerna från omgivningen har varit positiva, och imorgon startar försäljningen.

– Vill man köpa frozen smoothies kan man kontakta oss på våra sociala medier. Vi kommer även att finnas på olika gym samt i lokaltrafiken under rusningstid, säger Axel Östlund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Deras tre barn dog - nu prisas de internationellt

Nyheter "Vi är mållösa" Sjukdomar utan namn skördar barns liv. Det vill Vallentunaborna bakom Willefonden ändra på genom Willefonden, och nu har de prisats för sitt arbete med en fin utnämning.tisdag 16/1 16:57

Udda objektet: en av Täbys sista sommarstugor

Nyheter Var bostad åt ambassadanställd på 20-talet Stugan må vara en av få sommarstugor som finns kvar i dagens Täby. Den byggdes på 20-talet och var då bostad åt en ambassadörsanställd. Men nu ska den rivas.tisdag 16/1 16:49