Laptopjobb. Ett nytt kontorshus för kreatörer med fritt arbetsliv ska byggas vid Klara sjö. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Trendiga laptop-jobbare får eget kontorshus i City

En helt ny arbetsplats med mobila kontorslösningar öppnar i Stockholm. "Vi räknar med många internationella kunder".

  • Publicerad 17:00, 5 nov 2017

Det är Johan Herner, Sverigechef på Technopolis, som är den som ansvarar för den nya så kallade coworking-anläggning.

– Kontoret passar perfekt som ett centralt satellitkontor för bolag i Stockholmsregionen och utländska bolag som vill etablera sig i Stockholm. Och läget är perfekt, vi räknar med många internationella kunder, säger Johan Herner som själv har klockat tiden det tar (4 min, 24 sek) mellan Arlanda express och kontoret.

Kontorsplatsen heter UMA Kungsbron och blir Technopolis första fäste i Stockholm och bolagets största coworking-anläggning hittills. Det är tomma kontorslokaler i ett hus vid Blekholmstorget längs Klara Strand som nu totalrenoveras.

– Målet är att öppna senast i april. Det kommer vara högfunktionella kontorsplatser med skandinavisk och finländsk design och touch, säger Johan Herner.

UMA Kungsbron Foto: Technopolis

Vad är Coworking-anläggningar?

Kontor där olika typer av bolag kan hyra in sig och dela på lokalerna, som är designade att höja känslan av samhörighet och interaktion bland människor – och samtidigt erbjuda tysta ytor för arbete som kräver koncentration.

UMA Kungsbron

Var: Klarabergsviadukten 90

När: Öppnar senast i april 2018.

Storlek: Två vångar och totalt 2350 kvadratmeter. Idag står lokalerna tomma.

Privata kontor: 50 stycken

Öppna arbetsplatser: 90 stycken

Konferensrum: 10 stycken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.