Brott. Flera surfplattor blev stulna från en skola i Täby förra helgen. Foto: Sacharias Källdén

Trettio surfplattor stals från skola i Täby

Under helgen blev flera datorer stulna i Täby Friskola i Hägernäs. Nu har utredningen lagts ner på grund av bristande bevis.

  • Publicerad 11:59, 28 feb 2020

Det var på natten mellan lördag och söndag, helgen den 22 till den 23 februari som väktare fick larm om inbrott på Täby Friskola i Hägernäs.

– När väktare kom dit hade de tagit sig in och tillgripit ett 30 tal datorer, säger kommunpolis Jan Berlin.

Annelie Lundberg som är gruppchef för utredningsgruppen i Täby säger att det handlar om surfplattor som ska ha förvarats i ett rum på skolan. Polisen var på platsen och till en början rubricerades händelsen som en grov stöld.

Detta på grund av att de föremål som stulits uppgick i ett högt belopp.

Utredningen nedlagd

Polisen startade en förundersökning men bara några dagar senare lades utredningen ner, då det inte fanns tillräckligt med bevis.

– Vi har försökt utreda ärendet men det fanns inga spaningsuppslag, säger Annelie Lundberg.

Enligt henne har det varit flera inbrott mot skolor i närområdet den senaste tiden, bland annat i en skola i Åkersberga.

– Det är flera skolor som blivit drabbade, säger hon.

Hon menar att skolorna måste bli bättre på att arbeta förebyggande.

– Det blir dyrt för skolorna och jag skulle vilja belysa vikten av att de låser in värdesaker och skaffar övervakningskameror, tillfället gör tjuven, säger hon.

Kontakta polisen om du sett något

Har man sett något i området vid Täby Friskola i Hägernäs, natten mellan den 22 till den 23 februari så ska man kontakta polisen på 11414.

TäbyDirekt sökt Täby Friskola utan resultat.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt