Kommunpolis. Alexander Antonian är Danderyds kommunpolis och en av dem som arbetar med personrånen. Foto: Kevin Wedin

Tretton misstänkta för personrån i Danderyd och Täby

Sedan årsskiftet har lokalpolisområde Täby fått in 25 anmälningar om rån. Polisen har nu tretton skäligen misstänkta för rånen och flera utredningar pågår fortfarande, uppger polisen i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 12:30, 16 apr 2019

Snittåldern på de misstänkta är 15 år och brotten har främst begåtts i Täby och Danderyd. Bland annat runt Mörby centrum, vid T-banan Mörbyplan och kring Danderyds sjukhus. Dessa platser kallar polisen ”hot spots” och de finns med när polisen och kommunen gör lägesbilder.

"Båda platserna är en del av det pågående arbetet med medborgarlöften där fokus är ett trygghets- och synlighetsarbet", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Tillvägagångssättet på personrånen har varit att flera unga gärningsmän omringat unga målsäganden och tvingat till sig personliga tillhörigheter. I vissa fall har man även misshandlat den rånade.

"För att stoppa brotten och komma tillrätta med problematiken genomförs särskilda insatser i lokalpolisområde Täby. Insatserna handlar till exempel om att vara på plats och interagera med ungdomarna", skriver polisen i pressmeddelandet.

– Denna närvaro ger positiva effekter och ökar möjligheten att lagföra de som begår dessa brott. För att få kontroll på lång sikt pågår kontinuerliga insatser kring det brottsförebyggande arbetet. Detta arbete pågår i hela polisområdet Stockholm Nord, säger Alexander Antonian, lokalpolis i Danderyd, i pressmeddelandet.

Problemet med ungdomsrån är spritt över hela Stockholms län. Ofta är det tre eller fler gärningsmän som ger sig på ensamma unga målsägare vid knutpunkter i lokaltrafiken.

Gärningsmännen är ofta maskerade och stjäl allt från telefoner, jackor och klockor till kontanter och mopeder.

Hästägare i Täby vädjar efter fortkörningarna

Nyheter "Blir en häst rädd så går det inte att hålla i den" Under flera år har Prästgårdsstallet haft problem med fortkörning vid stallet. Nu uppmanar de förbipasserande att sakta ner.torsdag 27/6 11:37

SE BILDERNA: Så blir nya Krigsarkivet i Arninge

Nyheter ✓Hemligt material ✓Kartsamling Vid årsskiftet kommer en stor byggnad stå klar i Arninge. Den ska rymma 700 hyll-kilometer historiska handlingar – när Riksarkivets krigsarkiv flyttar in.onsdag 26/6 16:59
Stockholm Direkt