Sebastian Rydgren från Barkarby släpper sin första egna singel. Foto: Martin Andreasson

Trettonårige Sebastian från Barkarby släpper sin första singel

Sebastian Rydgren, 13, från Barkarby tog sig i fjol till delfinal i talangtävlingen "Supershowen". Nu är han aktuell med sin första singel - som ska hjälpa barn och unga som utsatts för mobbning.

  • Publicerad 16:27, 8 aug 2016

Det var i fjol som Sebastian Rydgren från Barkarby ställde upp i talangtävlingen "Supershowen", dit han tog sig till delfinal.

Och i veckan kommer hans första singelsläpp. Låten "Speak Up" är skriven för organisationen "Nej till mobbning", som nu samtidigt lanserar en app som ska hjälpa barn och ungdomar som utsatts för mobbning.

– De vill nå ut internationellt med den och därför så ville de ha en engelsk låt, så de översatte en redan producerad svensk låt och undrade om jag ville sjunga ledsången. Då sa jag så klart ja, säger Sebastian.

"Var lite nervös"

Låten släpps troligtvis under tisdag eller onsdag den här veckan - och under sommarlovet fick Sebastian spela in den i låtskrivarna och producenterna Ylva och Linda Perssons studio.

– Det känns jätteroligt, jag har alltid velat släppa en singel. Och Ylva och Linda var så snälla och välkomnande. Jag kände mig säker. Jag var lite nervös innan men efter att ha gjort det några gånger kändes det bättre, berättar Sebastian.

Under våren har han gjort flera välgörenhetsframträdanden, bland annat på en cancergala i Göteborg och en gala för antirasism.

– Jag kände att om jag kan hjälpa folk med min musik, så ville jag gärna spela in den här låten. Och så var det en rolig grej också, säger han.

Vad handlar låten om?

– Den handlar om att man inte ska hålla saker för sig själv. Ser man någon som blir mobbad, säg till. Känner man sig mobbad själv, säg till. Jag tror att många som blir mobbade tänker att det ska bli värre om de berättar. Men om ingen vet om det så finns det inte någon som kan hjälpa.

Drömmer om Madison Square Garden

Sebastian Rydgren hoppas nu att både låten och den nya appen kan hjälpa barn att våga berätta, genom att skriva ner sina upplevelser.

– Så kan lärare gå in i appen och läsa där och hjälpa, säger han.

För Sebastian väntar nu fler musikframträdanden. I september i år deltar han i finalen av talangtävlingen "Artist 2016" i Kungsträdgården.

– Min största dröm är att sjunga på Madison Square Garden och fylla den. Men sedan har jag också velat vara med i "Talang", säger Sebastian.

HÄR kan du lyssna på Sebastians nya låt.

Nej till mobbning

På den här sajten kommer Sebastian Rydgrens nya låt att finnas att lyssna på: http://www.gospeakup.com/se/

Stockholm Direkt