Foto: Fredrik Gustafsson

Triageringstält redo att användas

Ett nytt triageringstält står uppställt utanför Akutmottagningen i Enköping. Men det är oklart när tältet ska tas i bruk.

  • Publicerad 14:17, 3 apr 2020

Sedan en vecka tillbaka står ett triageringstält utanför akutmottagningen vid Lasarettet i Enköping. Det är på plats för att kunna bedöma akutpatienternas behov av vård utanför akutmottagningen. Det återstår dock en del åtgärder innan tältet kan tas i bruk.

– Nu triagerar vi patienterna som vanligt vid entrén till akutmottagningen. Tältet är på plats, men vi har inte börjat att använda det än, säger Maria Lindqvist, avdelningschef för Akutmottagningen i Enköping.

Varför inte då?

– Vi behöver utarbeta riktlinjer för hur vi ska kunna arbeta där. Vi arbetar för fullt för att få patientsäkra flöden. Det ska ju även vara säkert för min personal att arbeta där. Men det kommer att stå redo när behovet finns, så mycket kan jag säga. Sen om det är på torsdag, eller på måndag, det är svårt att säga i dagsläget, säger Maria Lindqvist.

Påverkar trafiken

Även om tältet inte tagits i bruk än påverkar det redan trafiksituationen i området. Bilförare som lämnar anhöriga måste i möjligaste mån parkera sin bil på akutmottagningens parkering och gå en bit till entrén. Då möjligheten för bilar att åka utanför akutmottagningen, som tidigare, är borttagen. Ambulansen påverkas dock inte.

– Det påverkar trafiksituationen. Vid entrén har tidigare bilar och taxi kunnat stanna och lämnat av precis vid entrén. Det är lite omdirigerat nu men det har fungerat bra hittills. Det har inte varit några störningar, säger Maria Lindqvist.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53