Poppis. Så här såg det ut förra året på Neighborhood Crush. Foto: Niklas Nyman

Trista beskedet om Kungsholmens gatufest

Nu är det klart. Det blir ingen gatufest på Kungsholmen.

  • Publicerad 19:00, 29 maj 2018

I helgen hade Sixten & Frans en lyckad avskedsfest enligt Axel Ohlson, en av delägarna på restaurangen med fullpackad krog och specialmiddag. Och det ser ut att bli det sista Kungsholmen ser av restaurangen för i år.

De har gjort helt klart med en än så länge hemlig lokal, och den är inte på Kungsholmen.

Stor gatufest på Kungsholmen hotas

Dessutom har de tagit beslut om att det inte blir någon gatufest, åtminstone inte innan sommaren.

– Vi har fortfarande inte fått svar på vår sista ansökan, de skulle vara tillbaka från semester idag och då är det bara en vecka kvar tills det tänkta datumet. Det får vi aldrig ihop, säger Axel Ohlson.

Hur känns det?

– Inte så roligt, det är många som dels uttryckt att det är trist att vi flyttar härifrån men också frågat om gatufesten. Framförallt Kungsholmsborna tycker det är roligt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En sista chans är att ha en gatufest i höst. Och det är fortfarande Kungsholmen som är planen, och läget som först var aktuellt vid Kungsholms strand. Ett ypperligt läge för gatufesten, enligt Axel Ohlson.

Hur stora är chansen att ni lyckas få till något i höst?

– Det beror på hur mycket jobb det blir med det nya stället, det är en del renoveringsarbeten och planering. Det är absolut inget som är spikat även om vi tycker att det är kul med gatufesten, säger Axel Ohlson.

Arrangörer. Anton Surtell, Axel Ohlsson och Simon Ramn, delägare av Sixten & Frans när vi träffade dem inför gatufesten för två år sedan. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Därför sågas träd ner i Skinnarviksparken

Nyheter Mysteriet löst Flera träd har utan förklaring fällts på Södermalm, vilket fått grannar att undra vad som står på. Här är svaret.tisdag 13/11 16:31

Succé med tätare turer på poppis pendelbåt

Nyheter Tredubblade antalet resenärer i oktober Utökade turer, då åker nästan tre gånger så många pendelbåt mellan Ekerö och City.tisdag 13/11 15:35