Trodde du att sommaren var över? Vi har hittat några som har ett och ett annat att säga om det. Foto: Kevin Wedin

Trodde du att sommaren var över? Inte i Danderyd

De allra flesta är tillbaka från semestern och den här veckan har skolan börjat för de flesta barn och ungdomar i Danderyd. Men behöver man tappa sommarkänslan för det?

  • Publicerad 16:43, 21 aug 2017

Ken Östling, Anton Böhne och Matteus Vongaribo hänger på Djursholms torg efter terminens första skoldag. Foto: Kevin Wedin

Sakta men säkert börjar Djursholms torg få tillbaka sina invånare efter sommarens semestrar. Och några som är på torget innan det eventuellt blir en sväng till Barracuda är kompisarna Ken, Anton och Matteus.

– Sommaren är inte slut så länge solen skiner lika mycket som idag. Man ska passa på att vara ute nu, sola och bada, säger Anton.

Hur ska man spendera sommarens sista dagar?

– Man kan cykla runt bara, vara med kompisar – inte som vissa kompisar som bara sitter inne och spelar dator hela dagarna, säger Ken.

På Gateau sitter mor och son, Richard och Lisa Ivemark. Foto: Kevin Wedin

– Sommaren som årstid känns inte slut, även om sommarlovet är det. Min pappa brukar ha på sig shorts och T-shirt och låtsas som att det är fint väder året runt, säger Richard Ivemark och tillägger:

– Man får passa på att vara ute, eventuellt åka ut med båten.

Längs Strandvägen hittar vi Göran Igemo på en bänk blickandes mot vattnet blossandes på en pipa. Foto: Kevin Wedin

I jakt på att sommaren fortfarande lever i allra högsta grad så hittade vi 85-årige Göran Igemo på en bänk vid Stranvägen i Djursholm. Och med solglasögon på och en pipa i mun så välkomnar han hösten som han tror kommer bli fin.

– I fjol hade jag pelargonerna ute till november, det var en riktigt fin höst och jag tror den blir bra i år med. Jag tror årstiderna förskjuts lite, säger han.

Han berättar vidare att han inte varit iväg någonstans under sommaren och att det oftast har blivit någon timme på bänken under sommarmånaderna.

– Det är ju trevligt att se båtlivet när det är igång. Så jag sitter här och filosoferar och pipan är mitt signum, det är ju nästan ingen som röker pipa längre, säger han.

Vännerna Felix och Katharina tar sig ett dopp i augustivattnet i Ösbysjön. Foto: Kevin Wedin

Som ett sista tecken på att augusti tillhör sommaren och inte hösten så beger vi oss till Ösbysjön där vi hittar vännerna Katharina, Vlad och Felix som njuter i den 20-gradiga värmen.

– Sommaren är knappas över när det är en sån här dag, säger Felix.

– För mig känns inte september som en sommarmånad, så då kan man väl inte säga att det är sommar riktigt. Men det är väl höst när man känner att man inte riktigt orkar lika mycket eller vill gå ut på kvällen, säger Katharina.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm