SAFTIGT. De nio nyproducerade radhus som hittills sålts i Hammarbyhöjden har landat på 9,5-13,3 miljoner kronor.

Trög försäljning för tiomiljonersradhus i Hammarbyhöjden

Trots att de nya maxade trevånings-radhusen i Hammarbyhöjden legat ute för försäljning i ett och ett halvt år, riskerar några att stå tomma efter inflyttningsdatum.

  • Publicerad 07:10, 22 aug 2017

Det var i augusti 2012 som staden klubbade igenom bygget av ett nytt bostadskvarter i grönområdet i backen mellan Sparrmansvägen och Thunbergsgatan i Hammarbyhöjden. Det nya kvarteret består av äganderätter fördelade på elva radhus och sex kedjehus. Och det är inga blygsamma byggen.

Samtliga är 159-165 kvadratmeter stora fördelat på tre våningsplan – och går loss på mellan 9,5 och 13,3 miljoner kronor. Ett pris som kan vara dyrt för Hammarbyhöjden. För trots att radhusen är så gott som färdigbyggda och redo att bebos i november, kan flera hus stå fortsatt tomma även efter inflyttningsdatum.

Klart för nytt 
trångt kvarter

Hittills har nämligen bara nio av de elva radhusen sålts – och noll kedjehus. Men Joel Idén, marknadsansvarig på byggföretaget Småa, är inte orolig.

– Vi har flera potentiella kunder som vi jobbar med, så det är ingen katastrof på något sätt. Även om vi inte får de sista två radhusen sålda till november så kommer det ske strax efter, säger han.

Hammarbyhöjden - den sovande småstaden

"Har många intressenter"

Trycket på Stockholms bostadsmarknad är som bekant högt. När 38 nyproducerade radhus skulle säljas i Midsommarkransen var intresset så stort att flera planerade att tälta utanför mäklarfirman för att maximera sina chanser att fånga någon av bostäderna. Enligt Joel Idén är de höga priserna för radhusen i Hammarbyhöjden anledningen till att försäljningsprocessen blivit mer långdragen här.

– När det kostar som det gör så är det naturligt att det tar lite längre tid, målgruppen för ett boende här är mindre än för andra boenden lite längre utanför stan. Vi känner oss nöjda med takten och har många intressenter som vi jobbar med.

Är det här över gränsen för vad folk är beredda att betala för att bo i Hammarbyhöjden?

– Nej, det tror jag verkligen inte. Det här handlar om unika boenden, med ett fantastiskt läge med tanke på närheten till det gröna och staden. Och läget blir bara bättre i takt med att Söderstaden växer fram. Så vi är inte oroliga, säger Joel Idén.

Nya bostadskvarteret

- Elva radhus och sex kedjehus längs Sparrmansvägen, med entréer mot Thunbergsgatan.

- Beräknad inflytt var först 2015, men projektet har försenats. Inflytt för radhusen är nu beräknad till november 2017, och för kedjehusen gäller våren 2018.

- Hittills har nio av de elva radhusen sålts, och noll av de sex kedjehusen.

URBAN LYX. I de maxade kedjehusen kan man bland annat välja till bastu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48