BARN. Föreställningen med Kalle Nilsson riktar sig mest till de yngre men har även fått uppskattning av äldre. Foto: Lena Granefelt

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på biblioteket i Stenhamra.

  • Publicerad 07:15, 8 okt 2019

Den här föreställningen är en hyllning till fantasin.

Föreställningen handlar om att världens största illusionist ”Fantastico” ska komma på besök till assistenten men dyker inte upp.

När assistenten packar ihop för att gå därifrån börjar märkliga saker att hända. Han tar på sig ”Fantasticos”kläder och uppbackad av publiken vågar han själv framföra en magisk show.

– Den här föreställningen är en hyllning till fantasin, allt som har med trolleri att göra funkar, bara publiken har fantasi, säger Kalle Nilsson.

Elva språk

Under föreställningen används elva olika språk, bland annat farsi, arabiska, polska, tyska, svenska och svenskt teckenspråk. Efter uppträdandet på Barnens eget bibliotek i Stenhamra stannar Kalle Nilsson kvar och lär ut trolleri.

– Trolleriföreställningar riktade mest till barn som jag gör nu är en nisch som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Han har även varit på servicecentrum och spelat för både äldre och barn samtidigt.

– Min vision då är att de äldre ska sitta i ett hav av skrattande barn, säger han.