Inte rädd. Bruno Dal Monte tvekar inte att resa till Kuba trots orkanen Irmas framfart. Foto: Daniel Sjöberg

Trots Irma - ESK-spelaren åker till Kuba

Irma har precis passerat. Jose lurar strax bakom. Mitt i orkansäsongen reser Enköpings SK:s mittfältare Bruno Dal Monte till Kuba för att studera spanska. – Det är klart att det är lite läskigt, men jag tror att det kommer att bli bra, säger han.

  • Publicerad 12:51, 11 sep 2017

Ingen som kastat en blick på nyhetssändningarna den senaste tiden har kunnat missa Irma. Orkanen har beskrivits som en av de värsta någonsin. Just nu pucklar den på Florida där miljoner människor är utan ström. Totalt sett har den kostat 28 personer livet i sin framfart över de karibiska öarna.

I lördags drog stormens öga över Kuba. Tusentals turister och runt en miljon kubaner evakuerades och stor förödelse har drabbat kusten och turistorterna. På onsdag lämnar Bruno Dal Monte Enköping för att resa till ön där han ska plugga spanska.

– Jag har ju sett det på nyheterna så klart. Jag väntar på att se vad flygbolaget säger. Jag hoppas att det ska gå bra.

21-åringen flyger via Frankfurt och landar i Havanna någon gång runt 22.00 lokal tid på onsdag.

– Jag pluggar i Cienfuegos och det ligger på andra sidan kusten och där tror jag att det har varit ganska lugnt. Men jag vet att det har varit evakueringar där också, inåt i landet.

Hur ska du bo?

– På universitetet. Man kunde välja på att bo i korridor eller i ett privathus och jag kommer bo i hus då, med andra människor.

Du vet inte hur den har träffat där?

– Jag fick ett mejl från läraren, där det stod att allt var lugnt och att de skulle höra av sig om det blir något problem. De har inte skrivit så jag antar bara att det är lugnt. Jag hoppas det i alla fall. Jag åker bara dit och så får vi se.

Irma har alltså passerat Kuba nu. Bakom kommer Jose som beskrivs som betydligt svagare. Det handlar dock om en orkan med allt vad det innebär.

– Ja, vi får se vilken väg den tar. Det är lite läskigt, men jag hoppas att jag kommer iväg. Nu är jag så inställd på det.

Du är inte rädd?

– Det är klart att det är obehagligt. Tankarna finns där, men jag vill bara komma iväg som sagt. Det får gå som det går. Jag har det tankesättet. Det löser sig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33