Trots skolbygge – väg i Vallentuna får inte sänkt hastighet

Boende har kämpat för att Lingsbergsvägen ska gå från 70- till 50-väg. Men nu säger transportstyrelsen nej.

  • Publicerad 15:44, 20 dec 2017

Boende längs Lingsbergsvägen i Vallentuna har försökt sänka hastigheten på vägen, som går från Lindholmsvägen till Angarnsvägen, från 70 kilometer i timmen till 50 kilometer i timmen.

Ett av argumenten för sänkt hastighet är att Vallentuna kommun bygger en skola, som ska rymma 800 till 900 elever, vid Lingsbergsvägen.

"Dessa kommer cykla, gå, åka moped eller skjutsas längs vägen för att komma från och till skolan", står i ansökan.

Den 8 september avslog länsstyrelsen begäran och nu har Transportstyrelsen avvisat överklagandet. Anledningen är att boende ansökt om hastighetsbegränsning till 30 och 40 kilometer i timmen, och det är den begäran som är prövad hos länsstyrelsen, inte ansökan om 50 kilometer i timmen på hela sträckan.

"Uppenbart fel"

Vägen fortsätter tills vidare att vara 70-väg.

Tom Häggmark, som bor längs Lingsbergsvägen, är en av dem som kämpat för att hastigheten ska sänkas.

– Den som åker vägen ser uppenbart att det är fel. Det är ganska enkelt att sätta upp nya skyltar och dra ner det, säger han och tillägger:

– Du kan inte hålla 70 någonstans på vägen. Men sätter man upp en skylt där det står 70 är det ändå en indikation om att det ska gå att hålla. Det hela har ett rätt komiskt drag.

Vad ska ni göra nu?

– Vi ska diskutera om vi ska överklaga eller gå in med en ny ansökan, säger Tom Häggmark.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52