Fick du mycket äpplen i år? Nu kan du lämna in din fallfrukt och förvandla den till biogas. Foto: Holger Persson

Tröttnat på äppelmos? Här kan din fallfrukt bli till biogas

Musta, mosa, baka – och biogasa? Har du slut på idéer för vad du ska göra med årets enorma äppelskörd så kan du bidra till att göra drivmedel för bussar och sopbilar.

  • Publicerad 11:50, 12 okt 2018

Till skillnad från i fjol är det många träd som dignat av frukt i trädgårdarna i år.

Äppelskörden har varit enorm och stockholmarna har gjort sitt för att ta reda på det mesta. Vissa har syltat, andra har bakat och en hel del har stått i kö till musterierna i stan.

Men för den som trots det har frukt över går det att lämna in den på någon av alla återvinningscentraler som finns i stan. Där får frukten ruttna och omvandlas till biogas, alltså drivmedel för bilar, bussar och sopbilar, och till biogödsel, som används på jordbruksmark.

Fram till jul kan du lämna in frukt för ändamålet.

I Västerort tar Lövsta och Bromma återvinningscentraler emot fallfrukt.

De startar Uber för äppelplockare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lajvar hela skolan 1950-talet

Maltesholmsskolan i Hässelby strand firar 60 år Idag har det bockats och nigits i klassrummen på Maltesholmsskolan i Hässelby strand. Skolan firar 60 år i år och har gjort en tidsresa tillbaka till 1950-talet.onsdag 17/10 16:51

I dag börjar stor militärövning i Stockholm

LISTA: Här är samtliga platser i staden där det kommer att skjutas I dag inleds en stor veckolång militärövning på totalt fem olika platser i Stockholm. Hundratals soldater från Livgardet ska under de kommande dagarna att öva på strid i stadsmiljö och lös ammunition...onsdag 17/10 12:19