Kristy Lundström är skolchef på VRG och enligt henne är en utbyggnad ett måste för att skolan ska kunna utvecklas. Foto: Alexander Donka / Johanna Åkerberg Kassel

Trycket skyhögt på VRG i Djursholm – vill bygga ut

Idag går cirka 530 elever på VIktor Rydbergs gymnasium i Djursholm. Men inom några år hoppas man kunna ta emot ytterligare runt 90 elever efter att skolan blivit utbyggd.

  • Publicerad 11:59, 30 aug 2017

Idag går cirka 530 elever på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm – men det är betydligt fler barn som vill gå på skolan. Trycket är högt och varje år tvingas skolan tacka nej på grund av att elevantalet redan är i taket.

– Idag har vi absolut ingen möjlighet att ta emot fler, så vi måste bygga ut skolan för att kunna skapa plats, säger Kristy Lundström, Skolchef för Viktor Rydbergs skolor.

"Behöver mer ytor"

På Danderyds kommun håller man i nuläget på att förbereda för en detaljplan om en utbyggnation av den befintliga gymnasiebyggnaden på cirka 500 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot en modernare och en större plats för lärarna och eleverna att arbeta på. Våra byggnader är från 1990-talet och byggd för färre elever och för mer traditionellt lärande. Vi behöver mer ytor med en flexibel inlärningsmiljö.

Stolta över estetiken

Skolan har idag tre gymnasielinjer: samhällsvetenskaplig, ekonomisk och naturvetenskaplig linje. Hur många nya elever man hoppas kunna ta emot är oklart. När skolan har behövt uppskatta antalet till kommunen har man angett att man hoppas kunna ta emot cirka 90 nya elever.

– Vi har diskussioner om det nu och vi vet inte om vi ska ha nya program på skolan eller om vi ska utöka de befintliga programmen, säger Kristy Lundström och fortsätter:

– Men för oss är det viktigt att en påbyggnation passar in rent estetiskt. Vi är stolta över vårt utbildningscampus och är måna om att behålla den fantastiska miljö där vi har nästan 1100 barn och ungdomar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm