HUVUDTRÄNARE. Rickard Gustafsson säger att säsongen har varit kantad av sjukdomar i truppen - men att de har kämpat på hårt. Foto: Idrottsfoto.com

Tullinge snubblar på mållinjen till superligan

En vinst och sex mål. Det är vad som står i vägen för att FBI Tullinge ska gå upp i Sveriges högsta innebandyliga. Rickard Gustafsson, huvudtränare för laget, säger att de kämpat hårt men att säsongen kantats av skador och sjukdomar.

  • Publicerad 18:00, 15 mar 2019

"Man ska ha lite tur på vägen"

På söndag avgörs det om FBI Tullinge når Svenska superligan (SSL) i innebandy.

Då möter laget den starke motståndaren Salems IF under säsongens sista seriematch. Även om de vinner med sex måls marginal är det inte säkert att truppen kvalar. Den närmaste rivalen i kampen om en kvalplats, AIK IBF, måste förlora sin match mot IBK Runsten, som för närvarande ligger sist i allsvenskan norra.

Rickard Gustafsson, huvudtränare för laget, säger att de kämpat hårt – men att det inte har räckt hela vägen.

– Det känns surt att vi har slarvat bort säsongen. Vi har gjort många bra matcher men på grund av hur det gick i oktober och november har vi inte lyckats knyta ihop säcken för att gå vidare till SSL.

Haft problem med skador

Förra året slutade FBI Tullinge på sjätte plats.

Den här säsongen är lagets andra runda i allsvenskan sedan de gick upp från division ett, och med största sannolikhet klättrar de till plats fem den här säsongen.

– Vår målsättning har så klart varit att ta oss till kvalet, säger Rickard Gustafsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Men förutom hårt arbete ska man även ha lite tur på vägen. Vi har inte haft det på sjukdomssidan, samt en del skador. Det är viktigt att kunna ha samma starka starttrupp så det blir kontinuitet i det man håller på med.

För närvarande leder Team Thorengruppen SK med 46 poäng. AIK IBF och FBI Tullinge ligger på var sin sida om kvalgränsen på 38 respektive 35 poäng.

Tullinge toppar poängligan

FBI Tullinge har två spelare i poängligans topp 10. Dennis Forsgren på plats 9 med 42 poäng, 22 mål och 20 assisterande passar, och Anton Anderson på delad andraplats på 48 poäng, 27 mål och 21 assist.

Helgens derby mot Salems IF spelas i Fleminghallen.

Vad har ni arbetat på under säsongen?

– Det vi har fokuserat på är att bli ett mer stabilt lag. Vi är nu en etablerad allsvensk förening och spelmässigt har vi velat utveckla oss offensivt jämfört med förra året då vi arbetade med att utveckla vårt defensiva spel. Det har vi gjort också. Vi har gjort betydligt fler mål och släppt in mindre mål än förra säsongen, säger Rickard Gustafsson.

Vad ska ni tänka på inför nästa säsong?

– Fortsätta bygga på den nya truppen. Kanske få in ett par till med spetskompetens och arbeta med att bli starkare fysiskt under sommaren och sedan inte göra samma misstag som i år. Vi har en bra trupp och bra gemenskap, det känns viktigt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android