Bröderna Bjarnestad firar vinsten med Anton Sjöqvist. Foto: Tullinge Muay Thai

Tullinge tog tre SM-guld i thaiboxning

Tullinge Muay Thai kämpade till sig tre guld under svenska mästerskapen i Göteborg under söndagen. Thaiboxningsföreningen från Tullinge hade tre representanter – Anton, Mathias och Jonathan – och alla vann i sina viktklasser.

  • Publicerad 09:15, 5 mar 2019

I helgen avgjordes svenska mästerskapen i thaiboxning i Göteborg. Kvalet hölls under fredagen och lördagen i Valhalla Sporthall och på söndagen avgjordes finalen under en galaföreställning på danspalatset Rondo vid Liseberg.

Totalt avgjordes 17 titlar under finalen.

Thaiboxningsföreningen Tullinge Muay Thai (TMT) tog tre med sig hem till Botkyrka.

Mathias Johnsson, Jonathan Larsson och Anton Sjöqvist från Tullinge Muay Thai fajtades i var sin viktklass. Anton Sjöqvist har bara tränat thaiboxning i tre år och tävlade i seniorernas mästerskap för första gången. Han slog sig fram i en tyngre viktklass på -75 kg.

– Jag har tävlat förut i juniorlandslaget. Men att tävla mot seniorer är ett annat tempo, en annan kraft. Det är vuxna män som slår hårt och man tävlar mot de bästa thaiboxarna i Sverige, så det känns väldigt bra att vinna, säger han till BotkyrkaDirekt.

För de som inte vet är thaiboxning, eller Muay Thai, en thailändsk kampsport där deltagarna sparkar och slår med både knän, fötter, händer och armbågar i närkontakt mot sin motståndare under upp till fem ronder. Målet är att vinna på knockout, teknisk knockout eller ha mest poäng när matchen är slut.

Vad händer nu?

– Nu ska jag återhämta mig så snabbt som möjligt. Man är lite öm i kroppen efter helgen, sen är det bara att fortsätta och träna. Nästa match blir nog i april och sedan blir det VM i sommar, säger Anton Sjöqvist.

Anton Sjöqvist tog hem vinsten i den tyngsta viktklassen, av de tre Tullinge-boxarna, på minus 75 kilo. Jonathan Larsson slogs i viktklassen minus 71 kilo och tog sitt första guld under sitt andra svenska mästerskap. Mathias Johnsson är senioren som 2017 gjorde comeback efter en skada och vinner sitt fjärde SM-guld (tidigare 2013, 2017 och 2018) på knockout 18 sekunder in i sista matchen. I och med vinsterna har TMT nu tre boxare i landslaget.

Johan Bjarnestad är en av klubbens huvudtränare, tillsammans med sin bror Emil Bjarnestad, och säger att vinsterna är historiska.

– Det är här är en helt annan klass än mot juniorer. Att vinna det här och få en plats i landslaget, det är väldigt stort. För klubben betyder det här väldigt mycket, säger han till BotkyrkaDirekt.

Vad är det som ni gör rätt på klubben?

– Vår slogan är glädje, gemenskap och hård träning. Vi har mycket roligt ihop och har stor kärlek för sporten. Vi bygger på gemenskapen och ödmjukhet mot varandra. Alla är med och tränar och hjälper varandra. Vi har god stämning, och tränar så klart väldigt hårt och väldigt mycket, säger Johan Bjarnestad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

MUAY THAI. Bröderna Bjarnestad firar vinsterna med Mathias Johnson och Jonathan Larsson i Rondo. Foto: Tullinge Muay Thai