Foto: Hans Öberg

Tumba handbolls damer tillbaka i toppen

I helgen stod det klart efter vinst mot Härnösand. Tumba handbolls damlag spelar i Allsvenskan nästa säsong. På fyra år har laget spelat sig raka vägen från division 3 till den näst högsta serien.

  • Publicerad 14:09, 6 mar 2018

Med dundersiffrorna 37-19 vann damlaget inför en nästan fullsatt hemmaarena på Ishuset i Tumba mot Härnösand i söndags. Och med det var platsen i Allsvenskan säkrad.

– Det är klart det är stort, det har inte riktigt sjunkit in än faktiskt! Det var riktigt härlig stämning, publiken hejade på oss de sista minuterna. När matchen var klar fick man rysningar och några av spelarna fällde glädjetårar, säger assisterande tränare Johan Walter som säger att stämningen var på topp i hallen.

Falcao går för SM-guld: ”Ett silver vore ett misslyckande”

Inte rädda för att ta stryk

Men succén var inte given.

– Topplagen är bra och vi har haft några förluster. Det tog ett tag innan vi insåg att vi kunde kriga, säger Johan Walter.

Enligt Johan Walter är lagets styrka gemenskapen och att många av spelarna är fostrade och uppväxta i klubben, med en gemensam kultur där alla är beredda att jobba hårt.

– Vi brukar säga att vi har hårt pannben här, vi är inte rädda för hård träning och är inte rädda för att ta stryk på plan. Rent spelmässigt är styrkan vårt försvar och kontringsspel, säger Johan Walter.

Vann första matchen med 34-0 – nu kör Fittja IF tici-taca mot toppen

Och Tumba handbolls återtåg är en framgångssaga. Damlaget spelade på elitnivå men åkte ur elitserien 2014. Laget förlorade många av sina stjärnspelare och fick börja om i division tre. Målet blev att ta sig till Allsvenskan till 2020. Det målet slog man alltså med två år.

Men det stora firandet av avancemanget får vänta.

– Nej, säsongen är inte över än. Men det kommer bli nåt firande i april, säger Johan Walter.

Vad är målet nu, blir det elitserien nästa säsong?

– Vi har gått raka vägen till toppen, till näst högsta serien. Nu blir målet att etablera oss i Allsvenskan först, det tror jag är bra för både laget och klubben, säger Johan Walter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.