Tantos bastu. "Det skulle vara klockrent med något liknade i Sätra", sa Ulrika Persson som skrev medborgarförslaget om en bastu tidigare i år. Foto: Andreas Jennische

Tumme upp för bastu vid Sätrabadet

Drömmen om en bastu vid Sätrabadet är ett steg närmare att bli verklighet. Stadsdelsförvaltningen är positiva till förslaget – men 127-bornas hjälp kommer behövas.

  • Publicerad 09:01, 29 nov 2017

– Trots att jag bor mindre än en kilometer från Mälaren, måste jag cykla 14 kilometer för att ta ett kallbad i Hellasgården, sa Ulrika Persson, som tidigare i år skickade in ett medborgarförslag till stadsdelen.

Där föreslog hon att stadsdelen skulle anlägga en bastu och ett omklädningsrum nere vid vattnet på Sätrastrandsbadet. Alternativt ett större kallbadhus.

Sätra kan få kallbadhus

Nu har stadsdelen gjort en första utredning av förslaget. Och de är positiva.

– Vi tror att en bastu med omklädningsrum skulle höja värdet för ett av våra populäraste bad. Och även göra det tillgängligt för fler, året runt, säger Irma Ortega, projekt- och dialogsamordnare på stadsdelsförvaltningen.

Det kan dock ta lite tid innan en bastu med omklädningsrum kan bli verklighet. Först måste politikerna godkänna att frågan utreds vidare under nästa år. Det måste finnas pengar och ordnas med bygglov.

Och så knäckfrågan: det måste det finnas ett engagemang från 127-borna.

– En förutsättning för att det ska bli verklighet är att det finns en förening eller en annan extern aktör som kan stå för driften av bastun. Stadsdelsförvaltningen har inte de resurserna, säger Irma Ortega.

Den 14 december ska stadsdelens politiker ta ställning till förslaget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.