Känns bra. Ungdomschefen Torsten "Tummen" Scott (i mitten) ser en positiv utveckling på fritidsgårdarna. Bredvid honom: Fredrik Deldén, fritidsledare, och Christoffer Hofverberg, enhetschef på Nova. Foto: Uffe Lindeborg

"Tummen": Det är lugnare på Nova

Efter en rörig vinter på fritidsgården Nova har verksamheten satt in extra resurser. Och det har gett resultat. "Det är bra stämning på gården nu"

  • Publicerad 21:29, 26 okt 2017

Det kan pågå en pingismatch mellan en poliskonstapel och en ungdom

I vintras var det ett flertal bråk vid fritidsgården Nova. Och ryktet om att fritidsgården fortfarande präglas av en ”otrygg stämning” florerar i Vallentuna. Men ungdomschefen Torsten "Tummen" Scott berättar att så inte är fallet.

– Det målas upp en bild av att det är oroligt kring centrum och kommunens fritidsgårdar, men den bilden stämmer inte. Båda våra fritidsgårdar är lugna och vi har en bra stämning i verksamheten, säger Torsten Scott.

Polisen spelar pingis ibland

Och Torsten vill också poängtera att polisens närvaro inte behöver betyda att det har varit rörigt på gården.

– Man ska inte bli rädd för att det står en polisbil vid Nova. Det kan pågå en pingismatch mellan en poliskonstapel och en ungdom. Polisen kommer ofta förbi och spelar biljard eller tar en kopp kaffe nämligen.

Extra resurser

I vintras hade ungdomsgården Nova problem med ungdomar som slogs, men efter oroligheterna finns det extra resurser i verksamheten.

– Vi har haft en ökad bemanning i verksamheten vilket jag definitivt tror har varit en del av att det är lugnare, men sen har vi också en hel del aktiviteter, säger Torsten Tummen Scott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10