Delar av förslaget. Foto: Marx arkitektur AB

Tummen upp för stort kulturcenter i Snösätra

De lokala politikerna i Enskede-Årsta-Vantör stöttar förslaget om ett nytt kulturcenter i Snösätra. ”Det är en investering i Rågsved”, säger de.

  • Publicerad 11:53, 25 apr 2018

Tidningen har tidigare berättat att en grupp kulturarbetare i Söderort har lämnat in medborgarförslag till staden där de föreslår att Snösätra industriområde görs om till ett kulturcenter.

Förra veckan var ärendet uppe i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd och där blev svaret från de styrande politikerna – kör!

Ni står bakom idéerna, varför?

– Rågsved är en fantastisk stadsdel som ibland har ett oförtjänt dåligt rykte. Den graffitifestival som drivs av ideella krafter i Snösätra, bland andra Cyklopen i Högdalen och Folkets hus, har börjat vända på detta och visar på den enorma potential som finns i Vantör, säger Ulf Walther (S), ordförande i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag själv ser detta som en viktig investering i Rågsved av samhället, inte bara för Rågsvedsborna utan för alla oss i Söderort, tillägger han.

Konst och skateboard

Huvuddragen i förslaget är ett område där många aktiviteter ska rymmas: Konstateljéer, odlingsytor, second hand, utomhusscen, cykelverkstad, naturlekpark, grillplatser, skateboardhall, uteanläggning för parkour och utegym för att nämna några. De drivande är bland andra Victor Marx, som också ligger bakom kulturhuset Cyklopen i Högdalen.    

Vilka som ska bekosta och driva det hela återstår att utreda.

Oppositionspartierna i Enskede-Årsta-Vantör är också positiva till att fylla Snösätra med kultur, men det ska ske samtidigt som man bygger nya bostäder i området, menar de. De lade därför ett eget förslag till beslut i nämnden.

Planen: Nytt kulturcentrum i södra Stockholm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fester för 16-åringar ny jätteaffär

Nyheter ✓Tusentals minderåriga betalar dyrt för att festa i Slakthusområdet ✓Här hamnar pengarna Insparksfester som ordnas av företag ökar bland Stockholms gymnasieelever. Under två månader säljs över 10 000 biljetter och festerna omsätter miljoner.torsdag 20/9 11:58

SL om kaosveckan i tunnelbanan: "En slump"

Nyheter "Vi kan inte lova en felfri kollektivtrafik" Två stora stopp mitt i rusningstid i kollektivtrafiken på några dagar. Så svarar SL om kaosveckan.torsdag 20/9 11:17