Delar av förslaget. Foto: Marx arkitektur AB

Tummen upp för stort kulturcenter i Snösätra

De lokala politikerna i Enskede-Årsta-Vantör stöttar förslaget om ett nytt kulturcenter i Snösätra. ”Det är en investering i Rågsved”, säger de.

  • Publicerad 11:53, 25 apr 2018

Tidningen har tidigare berättat att en grupp kulturarbetare i Söderort har lämnat in medborgarförslag till staden där de föreslår att Snösätra industriområde görs om till ett kulturcenter.

Förra veckan var ärendet uppe i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd och där blev svaret från de styrande politikerna – kör!

Ni står bakom idéerna, varför?

– Rågsved är en fantastisk stadsdel som ibland har ett oförtjänt dåligt rykte. Den graffitifestival som drivs av ideella krafter i Snösätra, bland andra Cyklopen i Högdalen och Folkets hus, har börjat vända på detta och visar på den enorma potential som finns i Vantör, säger Ulf Walther (S), ordförande i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag själv ser detta som en viktig investering i Rågsved av samhället, inte bara för Rågsvedsborna utan för alla oss i Söderort, tillägger han.

Konst och skateboard

Huvuddragen i förslaget är ett område där många aktiviteter ska rymmas: Konstateljéer, odlingsytor, second hand, utomhusscen, cykelverkstad, naturlekpark, grillplatser, skateboardhall, uteanläggning för parkour och utegym för att nämna några. De drivande är bland andra Victor Marx, som också ligger bakom kulturhuset Cyklopen i Högdalen.    

Vilka som ska bekosta och driva det hela återstår att utreda.

Oppositionspartierna i Enskede-Årsta-Vantör är också positiva till att fylla Snösätra med kultur, men det ska ske samtidigt som man bygger nya bostäder i området, menar de. De lade därför ett eget förslag till beslut i nämnden.

Planen: Nytt kulturcentrum i södra Stockholm

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Oron ökar hos grannar till nya tunnelbanan

Nyheter ✓Trots starkt stöd ✓Ny stor attitydsundersökning för jätteprojektet Region Stockholm har genomfört sin årliga attitydundersökning om den nya tunnelbanan. Resultatet visar att kännedomen ökar bland grannarna, samtidigt som oron för byggtiden blivit lite större trots...torsdag 21/2 7:00

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30