Uppfräschade. De stora kopparportarna med förgyllning lyftes av en specialbyggs ställning. Foto: Vantörs församling

Tung renovering av Vantörs kyrka

Vantörs kyrka får sig en ansiktslyftning.

  • Publicerad 10:00, 2 jul 2019

Det har jobbats vid Vantörs kyrka den senaste tiden – och inte minst lyfts – när kyrkan får sin en uppfräschning. Bland annat har kopparportarna till kyrkan lyfts av för att repareras. Varje port väger cirka 200 kilo och till sin hjälp hade man en specialbyggd ställning och lyften tog 12 timmar innan de var på plats igen. Dessutom renoveras också 45 av av de 60 ekportarna av ett konservatorteam.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Upprustningen kostar cirka 500 000 kronor, varav nästan 300 000 kommer från statligt bidrag enligt vaktmästaren Ingemar Andersson, vilket gjorde renoveringen möjlig.

– Vi är väldigt glada och enormt stolta över vår 1950-tals interiör. Svenska kyrkan har ett samhälleligt uppdrag att bevara vårt gemensamma kulturarv. Vi hoppas att man också tänker på vilken fantastisk plats det här är. Det är allas vår kyrka, säger han i ett uttalande.
 

Här är stadens plan för att förtäta i Aspudden

Nyheter Flera nybyggen ska ge totalt 500 bostäder Nästan 500 nya bostäder kan byggas i Aspudden de närmsta åren. Här är fyra olika byggplaner som är aktuella 2020.torsdag 12/12 19:50

Badbussarna dras in nästa sommar

Nyheter M: "Inte värt pengarna" Varje sommar i 12 års tid har barn i utsatta områden fått åka ut i skärgården för att bada och vara med på aktiviteter. Nu dras badbussarna in.torsdag 12/12 19:30