Ett tunnelbanetåg fastnade vid Gullmarsplan och innebär fortsatt stora problem på gröna linjen. Foto: Andreas Enbuske

Tunnelbanetåg fastnade vid Gullmarsplan

Ett växelproblem tidigare under kvällen ledde till att ett tunnelbanetåg fastnade vid Gullmarsplan. Nu går endast ett tåg i skytteltrafik mellan Medborgarplatsen och Gullmarsplan.

  • Publicerad 19:51, 1 feb 2019

Det är vid Gullmarsplan, tio meter från perrongen, som ett av tågen på gröna linjen stod helt stilla under fredagskvällen på grund av ett växelfel. MTR förberedde först för evakuering, men kunde till slut köra tåget fram till perrongen och släppa av resenärerna.

Fortsatt råder dock stora problem med trafiken på gröna linjen. Mellan Gullmarsplan och Medborgarplatsen går nu endast ett tunnelbanetåg i skytteltrafik. Resenärer på gröna linjen som reser norrifrån måste alltså byta vid Medborgarplatsen, eller vid Gullmarsplan om man kommer söderifrån.

–  Ett tåg är naturligtvis inte tillräckligt. Vi håller på att se över hur vi kan få igång någon form av ersättningstrafik men det är svårt att ersätta med buss på den här sträckan. Vi uppmanar resenärerna att välja en annan resväg om de kan, säger Henrik Palmér på SL:s presstjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Huruvida växelfelet beror på det massiva snöfallet eller teknik går inte att säga i nuläget. Inte heller hur lång tid det kan tänkas ta innan felet är åtgärdat.

– Det kommer att vara svårt att lösa det här med mindre åtgärder än att måste göra direkta arbeten på växeln, säger Henrik Palmér.

Kan det dröja ända tills imorgon innan det här är åtgärdat?

– Vi vet inte. Det finns ingen prognos i nuläget.