UNIK OCH RUSTIK. Den vackra och robusta trädörren på Biblioteksgatan 9 med utsnidade personer som utför hantverksyrken har turligt nog klarat sig undan lågorna. Foto: Mostphotos

Tur räddade unika hantverksdörren

Den vackra entrédörren till den brandhärjade byggnaden på Jakobsbergsgatan har, turligt nog, inte skadats alls av storbranden.

  • Publicerad 21:01, 8 nov 2017

I över ett dygn arbetade brandkåren med att släcka branden som rasade i fastigheten i korsningen Biblioteksgatan/Jakobsbergsgatan.

Det finns risk för att mycket av byggnaden har förstörts i branden. Men en viktig detalj visar sig ha klarat sig helt utan skador: nämligen den ovanligt vackra entrédörren till Biblioteksgatan 9.

I och med att fastigheten innan branden höll på att renoveras såväl interiört som exteriört hade dörren turligt nog tagits bort. När branden rasade var dörren alltså på en helt annan adress.

– Det stämmer att dörren var på renovering och har klarat sig, säger Louise Kihlberg, kommunikationschef på fastighetsägaren Hufvudstaden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.