TURISTKAOS? Turistguider i Stockholm oroas över trafiksituationen i Stockholm, som i sommar anses värre än någonsin. Foto: Mostphotos

Turistguider varnar för trafikhaveri i sommar

Turistguider i Stockholm slår larm inför sommarsäsongen. Trafikförhållandena i Stockholm har enligt dem aldrig varit så svåra som nu. ”Framkomligheten är helt enkelt usel”

  • Publicerad 11:21, 20 maj 2019

I sommar väntas 284 stycken kryssningsfartyg med turister komma till Stockholm. Nästan alla passagerare vill göra en guidad tur i Stockholm och kommer att göra det med buss.

Det här innebär att det vissa dagar kommer finnas drygt 260 turistbussar i innerstadstrafiken. Samtidigt. Enligt turistguider i Stockholm finns det risk för kaos då det är rekordmycket avstängningar och trafikarbeten som pågår just nu.

– Vi känner djup oro inför kommande högsäsong. Det har aldrig varit så svåra trafikförhållanden i Stockholm som i år, säger Karin Olsson Trollmo, talesperson för Föreningen Stockholms Auktoriserade Guider, FSAG, i ett pressmeddelande.

Här är ALLA vägarbeten i Stockholm i sommar

Turismen är en viktig inkomstkälla för Stockholm. En undersökning från Stockholms Hamn visar att bara kryssningstrafiken generar nästan 2 miljarder kronor i intäkter till Stockholmsregionen.

Uppmaningen till turisterna: Håll käften

Enligt Trollmo kommer trafiksituation att försämra besökarnas upplevelser av Stockholm. Risken är enligt henne att turisterna mestadels kommer sitta i en buss i trafikkö.

– Det är kaotiskt i Stockholm med vägarbeten och väghinder i nästan hela Stockholms innerstad. Framkomligheten är helt enkelt usel detta år, säger Karin Olsson Trollmo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För turisterna är problemen främst att Slussenprojektet fortsatt är ett stort trafikproblem, att Riddarholmen är avstängd, Fredsgatan har stängts, Stadshusbron ska renoveras och att nya vägarbeten väntar på Tegelbacken.