Omgörning. Tidigare fick de hämta sina paket hos Coop vid Älvsjö station. Foto: Linda Gren

Tusentals Älvsjöbor får nytt paketombud

2 450 hushåll i Älvsjö kan inte längre hämta paket i Älvsjö centrum. De hänvisas numera till Willys som ligger på andra sidan tågspåren.

  • Publicerad 11:42, 30 nov 2018

2 451 hushåll söder om Älvsjövägen, i Långbro, får inte längre hämta sina paket på Coop i Älvsjö centrum. Orsaken är att Postnord har ändrat rutinerna. Det betyder att alla som har postnummer 125 30 och 125 32-34 får gå till Willys Älvsjö istället, på Älvsjöängsvägen 2-6.

Det här har lett till ilska hos vissa av de som berörs. Kommentarer i långa trådar på Facebook är att Willys ligger dumt till om man inte har bil och att det är längre dit än till Älvsjö C om man bor i Långbro. Svårare att ta sig för äldre och funktionshindrade. Coop i centrum är ett ställe man ändå passerar på vägen hem, menar flera.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Några tycker dock att det är bättre med Willys på grund av bättre utbud om man ska handla samtidigt, och smidigt att parkera bilen. Någon säger att det går lätt att cykla dit.

Varför har ni flyttat paketutlämningen från Älvsjö centrum?

– E-handeln växer som aldrig förr och ett befintligt ombud klarar inte att ta den ökningen själv, det får inte plats, därför har vi valt att öppna upp ett nytt ombud i närheten, säger Anette Ryhagen, chef för Postnords ombudsnät i Sverige.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– På vissa ställen i Stockholm har vi behövt öppna tre-fyra nya ombud för att klara trycket, tillägger hon.

Willys ligger lite off, tycker en del.  

– Det är alltid så när vi öppnar ett nytt ombud, att några får närmare och är nöjda medan andra får längre att gå. Oftast finns möjlighet att välja hämtplats i samband med att man köper en vara, säger Anette Ryhagen.