Tusentals nya grannar på väg till Järfälla

Det är inte lätt att hänga med i alla Järfällas bostadsbyggen. Vi har kartlagt de bostäder som just nu byggs eller är planerade att byggas.

  • Publicerad 12:40, 19 okt 2017

Framtidsbilden för Järfälla 2030 innebär att Barkarbystaden, centrala Jakobsberg och delar av Veddesta som snart ska byggas ska ha en tydlig "stadskaraktär".

Samtidigt som helt nya områden byggs upp, som Söderdalen i Jakobsberg, sker även en hel del förtätning på flera håll i kommunen.

Och med fler bostäder blir det fler invånare. Från 2016 till 2030 är prognosen att invånarantalet kommer öka med över 41 000 personer, vilket skulle innebära att Järfälla 2030 har drygt 115 900 invånare.

Här kan du se hela vår lista över de större bostadsprojekten som pågår i kommunen just nu.

Har du koll på allt som byggs? Här bilder från Barkarbystaden, Kallhäll, Jakobsberg och Veddesta. Illustrationer: Tovatt Architects and Planners/WEC360/Sweco Architects/White Arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42